Städdagboken - Dag 5 - End of this week

Can't believe I made it. Jag fixade första veckan på städservice! Vi fick fika idag också. Det är så varje fredag. Goodie! Resten av sommarlovet har jag inte brytt mig om vilken veckodag det har varit, eller rättare sagt har jag inte hållt ordning på vilken dag det har varit som man annars brukar göra. Men nu så börjar dagarna rulla på igen och det är därför jag är så glad att det är fredag idag! Dessutom har jag flängt iväg till stan. Kom hem för någon timme sedan. Ännu mer kläder köpta. Now I'm all set inför hösten! Kanske...förutom en liten sak, eller egentligen en rätt stor sak eftersom den är dyr men får se om jag har råd att köpa den. Så...idag ska jag inte skriva så mycket mer.



Så här glatt smaskade jag smoothie i början av sommaren!

Puss / S


Städdagboken - Dag 3 + 4 - Ännu en blöt dag på jobbet med argsinta vädergudar

Vem var det som igår roade sig med att plaska omkring i gummistövlar inomhus? Och vem var det som iförd i nämnda gummistövlar stod ute i det molniga vädret och leendes lekte med vattenslangen? I give you a hint; she's writing here right now. Okey, det var jag! Men sanningen var att jag faktiskt inte gjorde detta frivilligt, även om det kan låta som det. Det var alltså ännu en blöt dag på jobbet. Vilket också passar in på vädret. Idag när jag cyklade hem började det såklart att ösa ner. Vad har vädergudarna emot mig? Till och med Tor var förbannad idag. Jag vet inte varför. Han hade kanske tappat bort sin yxa för åskan började plötsligt att mullra när jag rullade in på min uppfart. Weatherbitches!

En som antagligen inte påverkas av detta är i alla fall Olivia som, om mina beräkningar är korrekta, precis landat på Kreta nu. I två veckor ska hon vara borta. Två veckor! Ja, jag ska tänka på att hon ligger på stranden och glassar när jag går och torkar av en massa ungars smutsiga möbler. Men fair is fair. Jag var ju också borta när hon städade. Nu har jag åtminstone vant mig vid mina tidiga arbetstimmar och är inte så trött när jag kommer hem. Igår tog jag mig till och med en spontanvisit till stan med systrarna och mamma. Det var längesen jag var där inne med dem. Jag hittade exempelvis en ny jättefin bikini, som jag antagligen inte kommer att få användning för denna sommar, men den ligger ju kvar i garderoben tills nästa säsong. Sedan köpte jag också ett par nya skor till hösten. Jag måste säga att det har varit en herrans massa shopping i sommar. Tur att man slipper betala för allt i alla fall!

Nu ska jag ta och spela lite gitarr och sjunga. Mer orkar jag nog inte med just nu. I förrgår trodde jag att det inte fanns någon tröttare än jag. Det visade sig vara fel. När jag på eftermiddagen satt och läste en bok med halvslutna ögon och försökte att hålla dessa öppna så hade jag tidigare på morgonen blivit jättearg på klockan som ringde strax efter fem. Men när jag kom till jobbet så dök den andre killen som sommarjobbar där inte upp förrän vid elva. Snack om sovmorgon när man egentligen ska gå upp vid fem! Idag tog han dessutom hela dagen ledig för att sova. Och så fick han tills imorgon ändrat sin arbetstid så att han kan börja en timme senare. Jaha, ja! Men jag kan ju i alla fall trösta mig med att han inte kommer att få jobba kvar nästa sommar. Inte med den sömntutevarningen! Ojdå, som jag babblar på här. Trodde inte att detta inlägg skulle bli lika långt, men det kanske bara är att inse; just nu har jag hur mycket skrivenergi som helst. Kanske ska ta och påbörja en bok. Alltså skriva en egen. Det hade säkert gått bra just nu...om jag inte hade somnat efter ett halv skrivet kapitel. Nej, just det ja. Jag är ju inte trött idag. Det är lätt att glömma när man tror att man ska vara det, men det kommer nog att ändra sig om bara några timmar. Jaja, nu ska jag inte tråka ut er mer idag.

Hoppas att vädergudarna har mer till övers för er!

Puss / S

Städdagboken - Dag 2 - High speed både på jobbet och här

Yes, nu är det då alltså bekräftat av en överordnare på jobbet. Dammsugning är tydligen åtminstone min favorit sysselsättning just nu. Underbart att ha en sådan ny fantastisk hobby att ägna sig åt. Okej, okey, enough with the irony. Här kommer istället en kluring för er att lura lite på; Vem var det som tidigt imorse slängde sig på sin cykel med regnhuvan långt neddragen och i high speed racade iväg? Svaret kommer direkt: Jag i ett nötskal. I alla fall nuförtiden. Sådan tur var blev det bättre väder när jag slutade så jag kunde faktiskt bevilja mitt talesätt att jag faktiskt bara skulle kunna slänga mig ner i en solstol efter jobbet. Ja, upp med det positiva humöret. Försöker behålla brännan. Någon som vet svaret på varför färgen försvinner snabbast i ansiktet fastän man låter bli att skrubba bort varenda blemma som annars? 

Gud, mina inlägg börjar bli lite kröniksaktika, eller? Precis vad jag vill. Det verkar vara det perfekta journalistjobbet för mig, det tycker jag just nu i alla fall. One might change, you know. Fast vanligtvis brukar man ju hålla sig till ett ämne om dagen, men den regeln behöver ju inte gälla här. Jag har så mycket att skriva om just nu. Jag vet inte var jag får min inspiration ifrån. Egentligen är det ju inget särskilt med ett sommarjobb, men som alla journalister och författare vet så kan man ju gräva upp en fantastisk historia bara man kan konsten att leka med orden. Kanske är det det att när jag går i skolan så skriver jag tillräckligt, men nu på sommarlovet behöver jag någonstans förutom min personliga dagbok att bli av med all skrivenergi. Jag märker det nu. Fingrarna bara knapprar på av sig själva. Kan ni se det framför er? Flyger över tangentbordet. Formar bokstäver, ord och meningar på skärmen. There, you've got your picture. Förlåt att jag blandar in engelska när jag skriver, men jag kan helt enkelt inte låta bli. Det blir så när jag söndermatas med det på grund av alla böcker jag läser och alla tv-program jag ser på. Men det är ju en bra sak. Vad jag ser framemot höstens engelskakurs. Förlåt igen, ska inte börja prata om s-ordet redan. Det är way too soon för att börja med det. Här kommer lite nya boktips istället, det var ju ett tag sedan:

I en annan del av Bromma - Martina Haag (Underbara Haag skriver fortfarande roligt, men förvånar med lite spänning i denna bok. Ta med den på semestern och läs på stranden. Det gjorde jag och den var utläst på nolltid!)

The last time they met - Anita Shreve (Precis när man börjar tycka att den är tråkig ändrar sig kapitlerna och för att inte tala om den helt nya vinkeln på slutet. Aldrig varit med om en sådan bok.)

Little women - Louisa May Alcott (Mysig klassiker för en regning dag att gotta sig i. Trodde att det skulle vara svår engelska eftersom den är skriven på den senare delen av 1800-talet, men det gick riktigt bra att förstå och om ni inte har lust att försöka så läs den på svenska istället.)

Sushi for beginners - Marian Keyes (Bok som varar länge. Praktisk pocketbok som man lätt kan ta med överallt - bussen, farmor, resan, it's up to you! Den roar dig var du än befinner dig.)   

Yisses vad långa alla mina inlägg blir. Jag skyller på mitt skrivflöde. Nu är det nog dock dags att runda av denna dags händelser här. Bara några timmar kvar ju tills jag måste gå upp igen. Så alla ni som fortfarand är lediga; Njut av det, fuskisar! Och till alla oss work-hard-asses; Tänk på lönen!

Au revoir / S

Städdagboken - Dag 1 - Min nya talang

Min nyfunna talang: dammsugning. Första dan på jobbet idag. Fick höra att jag var duktig på att dammsuga. Nämen, tack, tänkte jag. Kul att höra att man är duktig på något när det gäller städning. Jag vet nämligen någon som inte håller med där. Uhumm....min mamma. Alla städare frågade ganska ofta om jag tyckte att det var jobbigt. Nej, sa jag. Jag gillar ju att röra på mig. Så överlag var det en riktigt lyckad första dag på sommarjobbet. Får se vad jag säger om det sista veckan. Jag tror nämligen att jag aldrig har varit så noggrann med att putsa bort fläckar i hela mitt liv . Men jag vill ju få chansen att jobba där nästa år också. För nu är det grönt! Ja, nu lyser traffikljusen grönt! Tummen upp! Båda mina föräldrar håller med om att det är okej att jag åker iväg nästa höst till Frankrike för att studera en fransk kurs där. Förmodligen hade jag säkert funnit ett sätt att fara tvärs över Europa utan deras tillåtelse ändå, för let's face it, jag är ju faktiskt vuxen då. Men det känns skönt att ha deras stöd när man ska bege sig bort i tre månader. Ja, för vad man än säger i min ålder så är man ändå inte tillräckligt erfaren och kanske inte tillräckligt modig heller, för att bara åka iväg sådär utan stöd från någon som har varit vuxen betydligt längre än man själv. Men nu känns det då otroligt bra. Något jag ser framemot så himla mycket. Men först har man ju sista året i gymnasiet kvar att tampas med. 

Ja, det märks verkligen att man håller på att växa upp. Inte minst märks det på alla djupa samtalsämnen som nu på något mystiskt sätt verkar söka upp mig. Jag och O kom in på en massa underliga saker, jag tänker inte dra upp alla här, när vi satt och pratade i flera timmar igår. Efter ett tag blev det mörkare och mörkare ämnen...blev nästan lite rädd, inte minst för mig själv. Visste inte att jag tänkte på sådana saker ibland. Kanske gör jag inte det heller, tankarna bara forslas ur mig utan att jag vet att de ens existerat i min hjärna från första början. Men ibland är det ju faktiskt bra att bara släppa ut allt. Att ha någon att säga allt detta skumma till är en av de bästa sakerna som finns. Det är ju därför man har vänner också. Vad skulle jag göra utan dig, O? Vi har kommit varandra så himla nära efter denna sommaren. Det känns så roligt. :) <3

Okey, nog med alla djupa ämnen. Vad händer idag, people, då? Själv tänker jag misströsta i detta höstväder med en bok i handen i soffan. Mysigt ändå, don't you think? 

Ha det så bra ni kan, you know, because of the weather. 

Puss / S 

Movie-time

I have it. I have it! I HAVE IT! I HAVE IT!
Okey, nu kanske ni undrar vad fan det är jag har och det ska jag tala om för er. Filmen! Yes, Marley and me! Har letat som en galning i tre dagar nu eftersom jag visste att den skulle komma ut den 22:a juli. Och nu fanns den äntligen i affären! I am happy! :) Okey, hur kan en liten dum film göra en lycklig egentligen? Jag vet inte, men det är ju inte vilken film som helst, det är ju världens bästa. Tycker jag i alla fall. Så därför är jag glad! :)

På tal om filmer. Jag och O såg Harry Potter och halvblodsprinsen igår. Den var riktigt bra, precis som de andra Harry Potter-filmerna. Men den här var rolig också, många vitsiga kommentarer. Jaha, då var det bara att vänta igen tills nästa film kommer ut. Den sista boken ska ju göras till två filmer.



Ron, Hermione & Harry i den nya Potter-filmen.

http://www.youtube.com/watch?v=L0Jv5DFQW4M&feature=fvst



Marley and me. <3

http://www.youtube.com/watch?v=DhhqQrKyFQg

Så där, nog snackat om filmer då. Har inte riktigt vant mig vid att vara hemma igen. Vill tillbaka till solen! Men man har ju lite att ta itu med nu när man är tillbaka också. Som att hålla er läsare uppdaterade här till exempel. På måndag börjar jag sommarjobba också i tre veckor. Ser faktiskt framemot det. Men först måste jag vila upp mig nu i helgen, med tanke på att jag måste gå upp kvart över fem varje vardag ett tag framöver. Good luck till mig!

I hope you all are having a good time, wherever you might be at this very moment. Maybe you are laying, lazy on a sunbed just like I did a few days ago, yearning for a ice-cold coke. Or perhaps one can find you on the other side of the habisphere, eating hot spicy food in an Asian country. Or otherwise you might just be here in this country, trying to relax inside because of the lack of sunshine. Yeah, I just want to wish you all the best and please, try to enjoy the rest of the summer as well! :) (Engelskan tar jag verkligen allvarligt på nu, några mer böcker utlästa under semestern.) 

Puss på er / S

Greken is back!

Tjooohooo! :)

Nu är jag hemma igen i tråkiga regniga Sverige. Vi landade vid halv två på natten i förrgår, halv tre grekisk tid. Och ut genom flygplansfönstret såg vi hur det öste ner. Typiskt svenskt väder...nu när man vill behålla brännan. Men gud vad härligt jag har haft det på Rhodos. 35 grader varenda dag med sol! :) Jag hängde på stranden med syrran varenda dag under de första dagarna och lyssnade till greken som melodiskt gick och ropade: Fresh doughnouts! Doughnuts, melon!
Det blev ett roligt internt skämt mellan oss! Sedan träffade vi en annan familj som var där. De kom från Frölunda. Så typiskt, när man har kommit ända till Grekland så träffar man ändå några från Sverige. Fast de var väldigt roliga människor, även om killarna var mer i mina systrars åldrar så hade vi kul. Det blev många skratt och även interna skämt här också. Som; Hur går det med handen?

Maten var mestadels grekisk och vi åt hur mycket som helst varenda dag nästan...och drack desto mer såklart. Underhållningen var också toppen! Väldigt personlig till det sätt att de som uppträdde på kvällarna hade för vana att gå ut i publiken och prata med alla människor efter showerna. Shoppingen var underbar! Mycket mycket bättre än Mallorca förra året, där det bara fanns souvenirbutiker. Vi vandrade runt i Gamla Stan i två dagar och där kände jag mig verkligen som hemma. Mest på grund av alla språk som jag fick höra; franska, spanska, italienska, tyska, holländska, danska, finska, norska, grekiska, you name it! :) Jag fick i alla fall shoppat en hel del. Ett hett tips för alla som ska åka till Grekland i sommar (däribland mina två kära kompisar i dag...ni får ha det så jättebra och hör av er när ni kommer hem!); passa på att köpa läder där. Finns hur mycket som helst! :) Dessutom har jag införskaffat en hel del nya parfymer, hade ju beställt på planet och sedan hittade jag även en på flygplatsen och i Grekland.

Jag passade på att prata mycket engelska nu på semstern. Äntligen fick jag öva mig mer på det på riktigt! :) Jag hittade en 23-årig grek på bussen...eller det var snarare han som hittade mig, när vi skulle in till staden. Han berättade att han bodde rätt nära vårt hotell...och honom snackade jag med under hela bussturen. Det var toppen! Hörde också en fransk guidad tur i Gamla Stan...då blev jag eld och lågor! :) Det var tur att vi åkte in till staden, för annars hade jag bara fått stå ut med danskar, svenskar och norskar på hotellet. Det hade inte varit så kul!

Jaa, detta var då min underbara resa till denna fantastiskt vackra grekiska ö. Här kommer lite bilder som förhoppningsvis får er att längta bort från Sverige:



Middag på kvällen          Gestikulerar vilt i Gamla Stan                               Slappar/Solar på beachen

                                   

Blött när någon dyker i poolen                         Rhooodoooos! Vill tillbaka!




Så, här är jag hemma igen!

Idag blir det förhoppningsvis Harry Potter med Ollie! :)

Puss på er / Sandra

Kreta here we come

Hejdå Sverige!!! Tillbaka den 31 Juli.
Sova fyra timmar, wiiiiiiiiii.
Ha det gött här hemma, hoppas inte det regnar föör mycket på er!

Puss /N

I'm not crazy or anything

Var minut, var sekund utan dig gör det ont.
Natt och dag, går vi runt bägge två, söker svar.
Varje blick ger mig hopp, önskar du kunde va här hos mig.
Var blev det av, det vi gick och vänta på?

Packar packar packar. Åker hemifrån om typ exakt 12 timmar. Kommer säkert ha glömt en massa som vanligt..
Åhhh vilken resfeber! Vill åka NU men är rätt smånervös också. Första resan så långt bort utan familjen. Bara två små blondiner som ska ta över Kreta. Det hör ni ju själva egentligen, det kommer gå superduper!

Funderar på att åka en sväng till stan också och fixa lite grejer.

Puss /N

Do you mind?

It's hard to dislike somebody who really likes you.
She remembers all the things you've said and done.

Ey, do you mind me asking for a part of your love, of
your world, of your bed, of your heart?

/N

If you ever ever ever change your mind

Dagens raggningsreplik: Heeej, vad snyggt hår du har! Vill du hänga med?
Jovisst, jag brukar hoppa in i främlingars bilar och åka med... Där såg jag verkligen beviset på hur omogna killar är i trafiken! Körde som galningar på den lilla vägen och gjorde en U-sväng mitt i allt. Och för vadå, ge en komplimang för mitt hår? (med utväxt!!!!) Okej.

Mysdag med Jennie idag. Vuxenpoäng till oss igen. Tog bilen ner till willys och handlade lite mat för att sedan laga lite. Blev ingen jättehit dock. Sen spådde vi hela våra framtider.. Yes.
Åkte även ner till Ica senare med Edit för att handla lite småsaker inför resan. Fredag bejb!

Puss och gonatt /N

För jag har tagit körkort!

Fy fan vad jag e bra!!! Okej, härmar student visan där lite men aja.. ;)
Yes, igår hade jag uppkörningen och det gick bra. Jag var inte så nervös som jag trodde att jag skulle vara, men självklart lite. Kul, stod vid Vägverket och där kom en stoor man fram till mig som såg riktigt sur och sträng ut. Hjälp, tänkte jag.. Sedan log han och visade sig vara jättetrevlig! Efter ett djupt andetag var det bara att sätta igång. Men var riktigt nära på att inte klara det! Var så nervös så försökte starta i en uppförsbacke på 3ans växel, illa illa!  Men som tur var fick jag göra om det i en annan (brantare) backe, och fick då visa att jag faktiskt kan det och att det var nerverna som spelade mig ett spratt första gången.

Har väntat med att skriva om det här på bloggen tills nu, för tänkte överraska Edit först! Åkte dit ikväll, seglade in på infarten med ett stort flin. Hela hennes familj kom ut chockade. Kul :D Tihiii. Vilken känsla att köra själv i en bil!! Först trodde jag att jag skulle dö igår kväll i och för sig.. Men idag var det en mäktig känsla :) Kämpa på vänner, det är värt det!

Puss och godnatt /N

Jobb,jobb,jobb Kreta!

Jisses det börjar närma sig nu :)
Har precis pratad med en tjej ang. mitt jobb på Gbg-varvet, har fortfarande inte fått min lön... får se om det ordnar upp sig nu innan Kreta.

Jag har börjat tvätta det jag ska ha med mig, oh jösses jag tror jag har med resfeber än någon! Men jag längtar!

Nä det får bli ett kort inlägg, ska ta och springa en runda innan det är dags för Lipstick jungel. Har ni inte kollat in denna serie så gör det! Tycker faktiskt att den är i klass med Sex and the city om inte bättre!

Puss så länge så hörs vi snart igen!
Edit

Det var bättre!

Och grymma jag har fixat felen på bloggen! Nu ska jag inte vara föör självgod, men eller hur blev det mycket bättre?
Nu ser man till och med vad man skriver när man kommenterar...

Puss /N

Gästbloggare?

Hej!
Just nu känner jag mig som en gästbloggare. Vi tre lovade att vi skulle hålla denna blogg brinnande alla tre åren på gymnasiet! Just nu är det för det mesta bara Nathalie som håller det löftet, och såklart Sandra, men hon befinner sig just nu i Grekland.
Själv har jag nyss kommit hem ifrån en trevlig helg i Vara, med underbara vänner! (Min ursäkt, skulle inte tro det)
Har ingen bra ursäkt till att jag inte hållit det löftet...

Jag tror inte att ni missat att jag och Nathalie åker till Grekland om 5 dagar?! Jag kan inte tro att det är sant, snart åker vi!
Jag minns när vi satt och letade efter ett bra ställe att resa till (detta var i Oktober / november 2008) och det blev detta mysiga lilla ställe på Kreta, Platanias heter det. Mysigt vet vi i och för sig inte om det är det men med goda rekommendationer så tror jag att detta ställe kommer att vara precis det vi drömmt om!  :D

Jag ska inte skriva så mycket mer det blir så långtråkigt då, jag är ingen bra skribent.
Nu ska jag platta håret och sedan börja tänka på refrängen, finns ju vissa som host*...jobbar...

Nathalie, jag ska hålla mina tummar för dig imon så att de blir alldeles blåa! ;P

Puss & Snart Godnatt!
Edit

Hårdilemma

Vad tusan gör man? Inte okej. Kan inte åka till Grekland och se ut så här. Trodde Marielle skulle fixa utväxten, men jag var tydligen ett för svårt fall för henne :P Aja, dumt att chansa då. Men det går inte att hitta en frisör som tar mindre än 1000 spänn för lite färg! Och inte heller som kan fixa det senast imorgon. ILLA vänner. Hur svårt kan det vara!?

Nu ska jag köra massa massa med moster.
Puss /N

The perfect day

De flesta vet redan om det, men kan ju nämna det här ändå... Jag klarade teoriprovet! :D Tjeeenare vilken skön känsla. Har nog aldrig tidigare varit så nervös. Känslan och väntan då jag tryckte på knappen "avsluta prov, se resultat", Herrejävlar.. Snällasnällasnälla.. YEEEEEEEEES!
Men tro mig, det var svårt! Kom frågor på saker som inte ens finns med i teoriboken. Hur sjukt är inte det!? Inte full pott, men riktigt bra :) Nu är i alla fall det äntligen över. Gött som tusan.

Helt goo kväll med. Sushi och Ice Age 3 med en go pojk :) Filmen var riktigt hilma kul måste jag säga. Man skrattade ganska mycket = Sevärd! Det sjukaste var ändå att i en stor salong som inte var fullsatt, kom Diana och hennes kompis och satte sig bredvid oss. Av alla 300 platser hade dom bokat platserna precis bredvid oss! Haha. Hur sjukt är inte det?

Nu ska jag sova. Natti natti puss /N

Längtar till imorgon, men ändå inte!

Vill bara säga hur tacksam jag är för allas stöd när det gäller körkortet. Det betyder mycket att veta att folk tänker på en där man sitter och kämpar dag ut och dag in. Har ändå haft det riktigt kul, främst på grund av sjyssta människor på bilskolan. Petter, Kim och bonden (haha, fan glömt hans namn, pinsamt..) har gjort det kul att sitta i en liten källare halva sommaren :) Tack för stödet.

Håll tummarna imon på att jag slipper slå sönder datorn efter provet!
Puss /N

Right in the face

I believe in life, I believe in dreams, I believe in everything in between, But I know for sure my love is more than you can retrieve. I gave it all, I got it back, right in the face it's just the fact That my pure love has turned to hate when it comes to you...

When it comes to you.

Ni kan tycka att jag är tjötig som fastnat så för en artist, men jag tycker det känns bra. Älskar hennes texter, röst och personlighet. Hur cool som helst.

Back to business!
Puss /N


Nöta på, nöta på

Äntligen kan jag lyssna på underbara Elin Ruth här på datorn igen! Köpt nya hörlurar, eftersom de andra pajjade totalt. Dessutom är ljudet på själva datorn katastrofalt. Wonderfuuul now :)

Visste ni att jag inte har något liv just nu? Haha. Typ. Har suttit två timmar på bilskolan och repeterat teoriprov. Sen suttit hemma och NÖTAT in allt från att köra med släpvagn till siktsträckor i mörker med mera mera mera ett bra tag. Fick i alla fall joggat ikväll med. Känns gött och riktigt hurtigt.

Tro det eller ej, men sov faktiskt till halv 11 i morse. Inte illa! Var inte meningen, skulle lagt mig tidigt. Men hur kul är det att sova när man är helt ensam i ett hus? Nae...
Satt dessutom uppe rätt länge och snackade med en god vän. En vän som alltid lyssnar på oavsett vilken skit jag har att komma med. Haha, men det är gött att ha någon sådan. Som dessutom är så lik en själv: Överanalyserande, känslig och har svårt att släppa saker. Tack för att du finns, kom hit till Götet NU innan sommaren tar slut. :)

Gonatt vänner! Puss /N

Mitt livs bekännelse på en blogg.. Förlåt.

Jag ska erkänna en sak. Nu kommer det:
Jag vill ner till Göteborgs hamn klockan fem på morgonen och fota soluppgången. Jag vill kolla på vänner säsong 4 hela natten och käka godis. Jag vill ha besök när jag är på danslägret på Marstrand. Jag vill träffa en galen familj. Jag vill sjunga och dansa galet. Jag vill skratta som aldrig förr. Jag vill bo på en fransk balkong. Jag vill spela yatzy nere vid ån. Jag vill ta en trip till Köpenhamn. Tro mig, jag vill det mer än något annat.

Men vad gör jag? Jo, jag sitter på McDonalds en timme helt själv och sen befinner mig vid ett cyckelställ med en främling. Får ett sms, men skiter i det. Sen är balkongen borta..

Jag förstår om ni inte fattar ett skit. Det är meningen ;) Det är bara jag som fattar. Men det är sådan jag är; konstig och en emotion-girl.

Puss /N

PS. Ursäkta vissa design fel på bloggen, vet inte vem som varit där och pillat?.. Ska försöka fixa det. Men körkortet först!

DS.


Där ser duuuuuuu!

Nathalie gick upp halv 6 idag. Hade körlektion klockan 7. Hur det gick? Som en dans på röda rosor. Lustigt att gå från att vara katastrof-fall till färdig att ta körkort på en natt. LUSTIGT. Kanske berodde det på att läraren psykade ner mig totalt igår? Kanske det ja! Men nu är jag klar där. Har till och med gjort klart alla teoriprov. Sluttestet (på bilskolan, inte det riktiga alltså) : 69/70 rätt. ÄGER. :D:D Hoppas jag har en bra dag på fredag bara..

Ännu en glad nyhet: THE TICKETS TO KRETA JUST CAME!!! Snaaaart drar vi Edit :D Ska bli så sjukt nice.



Puss från en glad Natta


Off to Greece

Sista inlägget nu innan jag far iväg till Rhodos, Grekland i en vecka! :) Yihaaa! (Eller något sorts glädjetjut i den stilen). Packningen är i full gång. Det känns alltid, alltid, som om man har glömt något. Men tror att jag har läget under kontroll, frågan är bara om så är fallet för resten av familjen. Förhoppningsvis! :) Gud vad härligt det ska bli att komma bort från detta annars så vardagliga tråkiga ställe. Longing for fun, shopping , sunbathing and greeks! Yes, here I come! :)

Lyckades inte riktigt hålla mig borta från shoppingen igår. Men till mitt försvar så är det ju en väldigt tricksig sak när affärerna ligger precis inom räckhåll....jag befann ju mig liksom i stan.

Näe, nu blir det till att återgå till packandet! Goodbye everybody! Ses om en vecka då jag förhoppningsvis kommer att ha fått riktigt mycket färg! :-)



Puss / Sandra, who waves bye-bye! :)

Är det verkligen värt det?

Helvetes jävla biiiiiiiiitch. Gaaaaah.
Ta mig från den här mardrömmen. Jag skiter snart i körkortet. Har aldrig tidigare vart med om nån som lyckats trycka ner mig så enormt. Tack för att du ger mig självförtroende så jag kan klara detta! Tack!
Klart jag kör dåligt när läraren sitter och klagar på varenda liten grej och gör megagrej av det.
"Nathalie, jag förstår inte hur du tänker när du placerar dig så långt åt vänster där, hur ska du nu klara dig på uppkörningen när du sitter helt ensam i en bil? Dom skiter fullständigt i att du kan köra annars, du är helt väck direkt, och då kan du glömma körkort. Du måste väl fatta det själv?" blablabla heeeeeeeeela jävla tiden om och om igen på ett megatyket sätt. Varför jag fortsatte göra fel jag annars aldrig gör? För att hon fick mig att vilja sitta och gråta istället. Lätt att koncentrera sig då.

Så nu fick man ännu en körtid: imorgon kl 07.00 !!!! Jeeeeeey.
Dessutom kom nyheten att jag måste vara klar med alla proven här på onsdag, fastän provet är på fredag. What!? Tack för den informationen..

/N

Goodbye you guys + snart hej då till mig också!

Nu är de officiellt borta. Och med officiellt menar jag att jag har bekräftat det här. Ja, våra kära grannar har nu åkt hem till landet bortom. De for över Atlanten för några dagar sedan. I'm going to miss you guys...even though you were a litte too young for me to talk to. But you know, I learned a lot from you. Thank you, good bye! Jag vet, är lite crazy. But hey, that's who I am!

Hade det jätteroligt i lördags när vi var och hälsade på våra kompisar i Dalstorp. Johan heter han som är lika gammal som mig och han är grym på elgitarren. Jag spelade och sjöng lite egna låtar och andra låtar också, och då kunde han bara helt spontant lägga några stämmor bakom. Lät riktigt bra! Det var jättekul också! :) Sedan spelade vi ju en hel del Mario-Kart, vilket jag såklart suger på...men det är skitkul ändå. :D

Idag blir det stan med Olivia. Förhoppningsvis har de sänkt klädpriserna ännu mer nu...måste ju spara till resan, men är shoppingsugen!

Helt klokt, vi åker ju om bara två dagar. Two days, baby! Two days!!!! ;-)



Goa milkshakes som jag & syrran mixade ihop rätt ofta under vår första sommarlovsvecka. Härliga minnen från den tiden! :-)

Puss / S

I do NOT like my new signal

Dela med sig eller snåla? lalala.
Supermumsigt med körsbär från egna trädet på landet har jag insett idag! Snälla mormor och morfar var här och lämnade ett helt lass förut. I like.

Vet ni vad jag har gjort idag?! Joggat!! Joo det är sant. Himmel och pannkaka. På grund av min tidigare inflammation i foten så har jag inte tränat på kanske två månader drygt. Den dåliga konditionen är ett faktum. Men den ska tränas upp innan danslägret hoppas jag...

Förressten! GRATTIS KASPER 10 ÅR IDAG! (vovven min)


Puss o haj! /N

Funderar på att gifta mig. Med vem? Ingen aning!

Jennie let me love you, ahaaa? You know I do anything for you? ;)
Vi tänkte faktiskt dra till psyket, och det hade nog varit bäst det. Vi är smågalna ibland. Men istället drog vi till Kungsmässan i Kungsbacka. Min idé, fråga mig inte varför. Men det var en lyckad idé! Båda två hittade saker vi behövde. Jag är rätt klar inför Kreta nu alltså. Längtar! Bra belöning efter fem veckors slit liksom.
Onyttiga var vi också, så pizza i Kungsbacka centrum blev det. Och skillad som jag är lyckades jag ringa mammi precis när hon också befann sig i den lilla staden, vilket resulterade i att vi fick skjuts hem. Movietime och trötta flickor = galentime.. Underbar dag helt enkelt!

Morgondagen blir mindre underbar. Stress stress stress. Jobba, övningsköra och plugga. Nu är det nära!!!
Nä nu ska jag upp om åtta timmar, kanske dags att gå och lägga sig.

Puss /N

No, I will not call you.

No no, no more lies. I've been lying to myself for too long. Every morning when I woke up, I put a smile on my face and pretended to be okay. But now I realize that I wasn't. I wasn't okay at all. Some people could see it, but I couldn't. Now I'm so sick and tired of these lies when it comes to you. Gone gone gone.

I believe in life, I believe in dreams, I believe in everything between, but I know for sure my love is more than you can retrieve. Elin Ruths låtar i mitt hjärta.

Träffade Malin idag, himmel och pannkaka. Det blir ju inte så ofta när hon bor ute på ön. Himla kul att träffas igen :)

Familjen drar till Skara sommarland imon, men hur kul är det att inte ha någon i sin egen ålder där (då lillsyrran har en kompis med sig) och det lär regna? Nej, det blir till att dra till psyket med min galna vän Jenniepennie. Much better!

Puss o puss.. /N


Benvaxning och amerikanarna

Hej!
Nu så har man vaxat benen också då. Satte mig på altanen igår innan regnvädret kom och började den en och en halvtimmes långa processen till lenare ben. Resultatet: Kanon! Det gjorde inte ens särskilt ont, fast jag har ju en ganska hög smärtgräns så jag vet inte vad andra tycker...men jag rekommenderar i alla fall att ni testar det. Det krävs dock lite övning för att få det perfekt och dessutom vet jag ju inte om det verkligen kommer att hålla i upp till 4 veckor. Det återstår ju att se...men jag hoppas det!

Olivia kom också över igår efter hon hade jobbat. Vi piggade upp oss med lite tv-dag, eftersom det var det enda som vädret tillät. Jag är så otroligt glad över att du finns, O! Du är så bra på att pigga upp mig en tråkig dag, vad skulle jag göra utan dig? :)

Just det ja, amerikanarna har faktiskt inte åkt än. Blev lite rädd igen att de hade gjort det igår. Såg nämligen ut som om några andra hade kommit för att bo mitt emot oss ett tag istället, men sen hörde jag mamman som sa till den yngsta flickan; We'd better get in now! Japp, det behövde de göra...regnet kom ju precis då!

Idag ska jag bara ta det lugnt och försöka börja lyssna på min ljudbok. Men innan dess...här är lite fina nytagna bilder;


Jag & Jess<3


Nathalie på Liseberg i det vackra vädret!



Jag spelar minigolf.

Puss & Kram / S

Godisgris..

Aldrig förr har så mycket tid gått så fort.
Tiden susar fram som en jävla raket. Hur lång tid har det gått av sommarlovet redan liksom? En månad snart! Hänger inte med. Det var ju precis skolavslutning med tårtbak och allt sånt. Det går så fort när man har massa på g hela tiden, fastän det inte alltid är jättekul.

Klockan är ett på natten och jag sitter uppe och bloggar och lyssnar på musik. Är helt enkelt inte så trött ikväll/natt.
Har i alla fall fått tag på en lånemobil nu, så nu får ni höra av er till mig igen så mycket ni vill :D AAAAAH en katt utanför fönstret, skräm mig inte så..

Nu blir det nog att testa att sova ändå. Körlektion imon igen.
Gonatt sov sött, puss /N


You are my destiny?

Ibland undrar jag om det är ödet.
Är det ödet som gör att just vi träffas på det mest märkliga ställe? Är det ödet som får en att göra misstag som leder till något oförväntat men bra? Är det ödet som får oss att utföra impulshandlingar som leder till förändringar i våra liv?
Finns det någon som sitter och planerar: Dom två ska jag se till att de sätter sig på samma buss och börjar prata.. Eller Nu ska det börja regna så att han sticker in på Supermarket för att ta skydd och träffar sitt livs kärlek..
Ibland undrar jag. Ibland.

Puss /N

PS, min mobil är död.

Fina flickor



Mina flickor som var så fina på skolavslutningen. (Lite seg är jag)
För att ni gör livet betydligt roligare att leva <3

Natta på hal is

Stora Holm idag. Halkkörningen har länge varit ett framtidsmoment i mitt liv jag fruktat. Vet ni vad? Det var sjuuukt KUL!
Hade det dock varit i verkligheten hade jag kört på kanske sex älgar, fyra bilar och kört av vägen ett antal gånger. Mindre kul. Men det är det halkkörningen går ut på. Man ska få uppleva hur det är att vara med om dessa problem och inse hur stor skillnad en fartminskning kan göra.
Ni skulle allt ha sett en lycklig Nathalie där. Satt helt själv i bilen för första gången i mitt liv. Helt själv! Vilken frihet. Funderade där ett tag på att ta bilen och köra därifrån. Men gubben som snackade med oss genom radion hela tiden kom på mig: "Bil fem, du har kört för långt. Bil fem backa, inte sticka iväg med bilen! Haha" Okej okej! ;)

Var nyss på Lotta på Liseberg med Sandra. Riktigt lyckat. Bra artister, bra låtar, go stämning och inte så värst mycket regn. I like.

Gonatt, nu ska jag sova. Vissa gick faktiskt upp halv sex i morse..
Puss /N


Mulet väder...what?! + Del 4 av ni vet vad

Jasså, då ser det vanliga svenska vädret ut att komma tillbaka. Och jag som hade börjat vänja mig vid detta härliga sommarväder. I alla fall så har jag kunnat ta tillvara på alla de fina och underbara dagarna under dessa två veckor. Käkat glass mer än en gång per dag, det vill jag lova. Lejonet & Björnen är verkligen att rekommendera, Jag och Olivia tog oss en promenad dit igår. Jag blev förvånad över hur nära henne det låg. Aja, någon gång måste man ju lära sig vad allt ligger i Göteborg. Det var rätt skönt med lite mulet väder då vi låg oss småpratade på en filt i en park, men nu börjar jag ärligt talat redan sakna solen. Tur att det bara är en vecka och två dagar kvar tills jag åker. Wihiii! :)

Blev rädd att amerikanarna hade åkt i fredags...but they are still here. Och pappa pratade med mamman i familjen, som är svensk (fast hon har en väldigt amerikansk accent när hon pratar, men vem har inte det? ;P Jag i alla fall, hehe). De var på bröllop i lördags. Tänkte väl att de skulle göra någonting då det var USA:s nationaldag. :) När de kom hem en kväll så stod jag och lyssnade i fönstret på vad som pågick där nere...of course.

I knew it was you
! skrattade en av killarna.
I am here
! skrek den andre.
Schhh
! ropade pappan.
Can we watch tv
? sa en av killarna (tror att han heter Collin).
No. No tv, no playstation. But you can read, but first you've got to take a shower, s
a pappan.
But mum said we could watch tv, sa Collin.
Really, mum said that? frågade pappan.  

Så roar jag mig på kvällarna. :) Just det, glömde säga. Mamman i familjen berättade för min pappa att de kommer från Kalifornien. När jag fick höra det så utbrast jag; KALIFORNIEN?! WOW! hahaha.

Lotta på Liseberg med Nathalie ikväll....om det inte regnar vill säga.

Puss på er / S, som aldrig slutar tjata om sin nya grannfamilj

Se det från den danska sidan!

Hej och förlåt för dålig uppdatering!
Har varit väldigt upptagen det senaste. Dagarna är minst sagt fullspäckade. Och sömn, vad är det? Har inte fått sova längre än till klockan 8 mer än en gång på hela sommarlovet. Illa värre! I morse när jag skulle till jobbet trodde jag att jag skulle falla ihop mitt i stan av trötthet. Gjorde som tur var inte det.

Danmark är ett speciellt land. Ser ju helt annorlunda ut jämfört med Sverige. Platt, stenhus istället för trähus och en massa pölse överallt. Men vad jag tänkte på när vi var där igår? Hur vägmarkeringarna var gjorda, och de var mycket bättre där! Hjärnskadad.
Japp, grannlandet fick besök av mig och min kära familj igår. Skagen it was. Underbart! Sol, stad, hamn, strand, bad i hav (Imponerande va?), restaurangbesök med mera. Great!


En lycklig Nathalie vid mötet av de två haven Skagerak och Kattegatt =
Strömt och förbjudet att bada, därav kläderna.

Puss /N

Del 3 - av ni vet vad

Godmorgon!
Blev lite rädd igår att det fina vädret skulle försvinna när det började regna, men sån tur var det ju bara en skur.
Barbecue hos amerikanarna igår...men de rusade snabbt in när det såg ut som om det skulle bli åska. Men en sak är säker, de är inte rädda för att prata. They sure talk a lot. And then my other grandfather, he was from bla. And another time bla. Then bla bla bla. Det är fortfarande lika kul att lyssna på dem. Frågan är bara vem som står där instängd i badrummet och tjuvlyssnar genom fönstret? Någon som vågar sig på en chansning? Hihi.

// S, the true american-lover

P.S. Jag suger på minigolf...i alla fall gjorde jag det igår.

P.S.2. Nathalie, kan inte du ladda upp några bilder från skolavslutningen? Snällaaaaa....snälla, snälla, snälla! (A)



  


Godnatt?..

Nej fy fan. Här ligger jag i sängen och bloggar och känner mig efter fem minuter som en dränkt katt. Okej kanske inte så extremt. Det är äckligt varmt. Usch! Fastän man skippar täcket och har öppet fönster är det väl 26 grader eller nåt. Sova i detta?! Ha ha. Puss/N

I do like me signal

Hyvvä päjve!
Okej, jag har ingen aning om hur man skriver något på finska. Ändå är jag halvfinsk. Det här är illa.
Träffade nyss några släktingar från just Finland. Dock pratade dom svenska som tur var.

Haft en helnice dag med Marielle. Havet var planen från början, men eftersom vissa är så smarta och bränner sig totalt dagen innan så fick det bli en stadstrip istället. Hon är verkligen bra att shoppa med, tro mig! Inte så att hon bara aktivt och intresserat letar efter saker till sig själv, nejnej. Lika intresserad är hon av att hitta saker till mig. Men hon blir lite arg eftersom jag är så kräsen. Inget duger för mig typ! Hittade inget heller.. Men väldigt roligt :) Min nya frisör har hon lovat att bli nu också. Grymt!

Igår var jag och min Jennie på bio, The proposal. Underbar! Hett hett hett tips en het sommardag ;P En sådan lättsam, gullig och rolig film man verkligen sitter och skrattar till.



 
Göteborg är en vacker stad i solnedgången. Men Jennie är vackrare :)
 Puss /N

Följetong: Vad amerikanarna har för sig - Del 2

Oh my gosh! (Vanligt uttryck om man kommer från Amerika.)
Igår gissade jag och Jess att våra tillfälliga grannar hade dragit till antingen Liseberg eller stranden. Vi såg då inte så mycket av dem, men man hör dem direkt när de har kommit hem. Klockan 11 på kvällen högg de in på en jättestor jordgubbstårta. Jajamensan, här är det stoora grejer som gäller för människorna som kommer bortom Atlanten. Pappa skämtade och sa att vi skulle ha barbecue för dem och att de då plötsligt skulle utbrista; Men var är de stora hamburgarna? De här är ju jättesmå! 

Ni kanske undrar hur jag får all inside-information från andra sidan i deras tillfälliga hus. Övervakningskamera? Nepp. Kikare? Nähej. Egna ögon? Till viss del. Men jag står faktiskt inte bara utanför deras fönster och glor in...lägg märke till ordet bara. Nejdå, jag träffade Ollie igår också. Vi vågade oss i sjön och badade en stund. Riktigt härligt faktiskt. Sedan åt vi middag och paj hemma hos mig. :)

Snart ska jag iväg till bibblan och låna en ljudbok på engelska. Frågan är varför jag behöver det när vi har våra kära nya grannar här denna veckan. Men ändå. Sedan blir det mini-golf. :)

Take care!

Puss / S

RSS 2.0