Den stora premiären

Nu har vi haft premiären.
Filmen är äntligen klar och ikväll var det projektredovisning för familj, vänner och klasskamrater. Det var i två klassrum och man fick kolla på ett schema vilken redovisning man ville komma och kolla på. Vi lyckades skaffa oss en perfekt tid, klockan 19, för då var det flest besökare. Vi ville ju ha en stor publik så att vi kunde hitta faddrar till barnen! Och tro mig, det var folk där.. Vi drog till oss flest besökare av alla redovisningar så att det inte ens fanns sittplatser åt alla i dubbelklassrummet. Den andra stackars gruppen som hade redovisning samtidigt som oss fick typ bara fem pers som tittade på dem. Synd för dem, tur för oss!...

Reaktionerna var endast positiva. Vissa satt med tårar i ögonen och flera kom och berömde oss efteråt (bland annat rektorn). Vi skrev ut en hel del av våra broschyrer med information om hur man blir fadder - alla gick åt! Jag är så himla glad just nu för att det var en sån succé! Vi borde kunna hitta några faddrar nu iaf.. Några tvingar jag. ^^ Vi ska verkligen kämpa för att hjälpa dem! Projektet fortsätter efter gymnasiet och det blir vårt projekt att arbeta med när vi bor i Norge och har mer tid för det. Perfekt.

Jag var rätt nervös kan jag lova.. Det är lite pirrigt att prata inför så många människor. Mamma som aldrig hört mig tala så har varit så imponerad hela kvällen och menar att jag måste satsa på att jobba med att hålla tal och övertala folk till något. Hmmm var gör man det? Haha hon är söt.

Jennie tjejen var ju där med! Söt som hon är kom hon med en stor egenbakad muffins med ett ljus i mitten och sjöng för mig. Ett jättefint armband fick jag med. Tack vännen, du är för gullig! (alltså inte inför alla. haha)

Nu är det läggdags.
Puss /N

Jag håller inte på att bli knäpp.

Eller?

Det är typ så. Folk förväntar sig att vi ska bli knäppa efter resan. Vi har sett så mycket skit och varit med om en massa. Visst var det mycket. Visst var jag chockad flera gånger om dagen. Visst ville man bara åka hem, krypa ner i sin säng, gömma sig under täcket och glömma allt jobbigt man sett under dagen. Visst, så var det.

Jag försöker att inte tänka på det för mycket. Ibland kommer det till tankarna ändå. Jag ser små barn utan föräldrar, utan skola, utan leksaker och framförallt utan närhet. De får inte vara barn. Det är det jobbigaste. Jag ser en rektor framför mig som berättar om hur kommunen tagit bort dricksvattnet från småbarn. De får vara ute i 40 grader hela dagarna utan vatten. Vi klarade inte en kvart utan vatten där! Jag ser tre kvinnor framför mig som sitter i min säng och hur en av dem berättar om att hon har Aids och hon ber om hjälp. Jag ser en flicka framför mig som älskar att dansa, men som precis fått resultatet positivt på Hiv-testet.

Jag försöker att inte tänka alltför mycket på det. För då kanske jag faktiskt blir knäpp.
Ändå är det något som gör mig knäpp. Jag påstår att det inte påverkar mig så mycket nu, men varför har jag då ett sånt humör så att jag nästan börjar gråta för att tortellinin är slut? Varför blir jag så arg så jag "dödar osten" (som mamma uttryckte det)? Varför går jag runt och deppar och börjar tröstäta? Varför skäller jag på folk? Jag vet inte. Kanske blir jag påverkad av det ändå, fast omedvetet.


Finn ett fel. Höhö.


/N

Hemma igen!

Nu är vi hemma efter två veckor i Kenya. Vi har varit med om en hel del så det inte ens går att sammanfatta det. Vet inte vart jag skulle börja isf! Vill du veta mer får du läsa på Kenyabloggen där det står rätt detaljerat :) Ganska skönt att vara hemma nu ändå, fastän jag saknar värmen och barnen..

Det härliga i Kenya är framförallt stressen som inte existerar. Där tar man sig tid för varandra istället för att prioritera saker som egentligen är rätt onödiga. Går verkligen allt i kras om man lägger en timme eller två på en vän? Jösses.. Det gör mig riktigt besviken nu när jag är hemma. Där kunde folk komma på besök bara sådär för att prata lite. Vem fan gör nåt sådant här? Nej, här måste det gå en månad innan folk har tid för varandra.

Jag är trött på folk. Har tappat tron på folk. Orkar inte bry mig. Vet inte vem som är ärlig eller vem som ljuger. För alla i vårt lilla land tänker bara på sitt eget ego. Gör man en så kallad "god gärning" så är det främst för ens egen skull, för att man själv ska känna sig duktig. Kan man inte göra något bra BARA FÖR ATT? Kan man inte visa att man bryr sig om någon? Ska det vara så himla svårt? Efter denna resan har jag bestämt mig för att sluta ge ge och ge. Jag ska bara vänta. Och får jag inget utan att ge, så ska jag sluta helt. För då är det bara egon.

Lite ilsket första inlägg efter så lång tid, men så är det ibland. Gladare inlägg på den andra bloggen!


Goa Kababa. Saknar den lille pojken..

Puss /N


Hejdå Sverige!

Nu går planet om 4.5 timmar. Jag är nervös, det kan jag lätt erkänna. Men även väldigt glad över att det äntligen är dags! Det ska bli sjukt spännande, ett riktigt äventyr. Jag ser jättemycket fram emot att få träffa alla barnen. Vi har med oss en massa gåvor som vi blivit sponsrade med och samlat ihop själva.

Mer exakt: 100 kepsar, barnkläder, 6 fotbollar + pump, 2 frisbeen, ett antal hopprep, gosedjur, pippi-memento, bläckpennor, blyertspennor, färgkritor och målarblock.

Tack till er som bidragit!

Glöm inte att besöka: www.projektkenya.blogg.se emellanåt! Det blir ingen daglig uppdatering, men så ofta vi kan.

Måste tillägga ett grattis till världens finaste kille som fyller år idag också :)
Även goa Diana fyller år idag, 18 och grejer. Grattis till dig me!

Ha det bra här hemma
Puss /N

Vi har förlovat oss!

Först och främst vill jag bara säga att det var fint att Anna vann Melodifestivalen :) Hon förtjänar det. Kanske inte var den bästa, men ändå bra. Inte som förra året då jag blev arg, upprörd, förbannad, RÄDD och orolig för svenska folket när Malena Ernman vann. Omg...

För det andra så ska jag berätta att från och med måndag så har jag och Edit förlovat oss. Visste att det skulle bli vi två till slut... Nej, skämt å sido. Fick ett bra tips av Jennies kompis som också var i Afrika nyligen. Man ska tydligen ha på sig en "vigselring" för att då får man inte lika många män efter sig som vill köpa en mot kameler eller liknande. Kan ju vara skönt och slippa det.. Räcker med att random turkar friat till en.. Så jag kör på en ful rostig ring. Var inte rikare än så ;) Höhö.

Ha det så bra här hemma, kommer sakna er och kylan! Iaf kylan.. (Se ironin).
PUSS/N

Får jag uttrycka mina känslor? Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah

För ett halvår sen satt vi och planerade resan för fullt. Letade flygbiljetter, sponsorer, planerade filmen osv. Nu sitter vi här och håller på att smälla av pga nervositet. Det var nyligen ett halvår kvar, nu är det EN DAG. Vad hände?

Idag måste jag jobba och sen packa packa packa. Ska träffa Edit i stan och handla lite till också. Bland annat godis i världens godaste och bästa godisaffär. Tycker att vi förtjänar lite sånt på 12 timmars flygresa och sedan två veckor med majsgröt.. Right ;)

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaah. Vi ska dessutom mellanlanda i Amsterdam och alla som varit där säger att den flygplatsen är sjuuuuukt stor. Problemas för oss två som inte ens hittar på linné.

/N

Tröttflumm

Så himla trött. Det tar på krafterna att gå runt och ha resfeber. Aldrig haft sån här resfeber. Kanske inte så konstigt.. Sov lite i natt med. Drack helt svart kaffe i skolan för första gången i mitt liv. Tycker det är så starkt.. Men det var rätt gott. Fick det av läraren. Kan vara snäll trots allt! Skriver jag osammanhängande? Nämnde jag att jag är trött? Kan vara därför!

Ikväll blir det utgång med Edit, kanske Jennie, Thai och hans kompisar. Ska bli nice, men hoppas att vi går till nåt lite lugnare ställe och inte stannar så länge. Måste jobba imon.. Ska nog sova nu så jag orkar..

Gonatt!
Eller.. Jag menar.. Ha de bra. /N

Följ vår resa i Kenya!

Tjo!
Tänkte bara informera er om att ni gärna får följa vår Kenyablogg när vi är bortresta eftersom vi antagligen kommer blogga därifrån. Om det fungerar så att säga! Men det ska det nog göra. Kanske kommer upp några bilder dessutom.
Spara därför gärna adressen: www.projektkenya.blogg.se
Just nu kanske den inte är så rolig eftersom vi mest skrivit för vår egen och lärarnas skull, men när vi åker blir det mer intressant! ;)
Puss /N

3 dagar kvar!!

Don't get panic.
Dagen började bra: Allt vi filmat till Kenyafilmen här hemifrån var borta. Filerna fanns inte på datorn och just det minneskortet vi använt var spårlöst försvunnet. Jag satt och försökte hindra mig själv från att skrika rätt ut och tjuta som ett litet barn. Flera dagars arbete och spring efter barn = borta!?
Som tur var så kom en lärare och hjälpte oss att klura ut var filen fanns på datorn. Förstår fortfarande inte hur han gjorde..

Sedan: Jag hade bett Edit att skriva ut en extra flygbiljett ifall hon skulle glömma den eller om den skulle försvinna. Vad får jag i min hand? Jo, mailet från bokningen. Vad står det?: Receipt for EDIT MS... Payment for: 1 Passenger. Aaaaah snacka om panik!!!! Fort som tusan hem för att se om det fanns någon biljett till mig med. Fjuu...

Alltå det här är inte okej så många hjärtattacker och hjärnblödningar jag fått pga nervositet och panik idag.


På den platsen platsar vi... (kolla höger)

Nu blir det pannkakor som tröst. /N

Shoppat

Känner mig duktig idag. Började skriva på den milslånga reflektionen om projektarbetet. Det var inte så svårt trots allt när man väl satte igång. Jag menar, det finns en del att säga om ett projekt som pågått i över ett halvår!

Dessutom stack jag iväg till apoteket och fick köpt malariatabletterna. Sedan blev det solkräm, after sun och en fin hatt (vet inte riktigt vad jag ska tycka om den, men den skyddar iaf mot solen). Kunde inte heller låta bli att gå in på BR och köpa två frisbeen och ett långhopprep till barnen =) När jag kom hem var jag stolt och visade mamma vad jag shoppat. Då kom hon "Jag har också shoppat" och tog fram hopprep hon med och färgkritor. Gulligt :)

Nu ere Greys anatomi som gäller!
Puss /N

Impad!

Haha se där, det är inte bara jag som existerar på vår "gemensamma" blogg! Väldigt fina bilder måste jag säga.

Har suttit och sökt en massa jobb hela kvällen så nu är huvudet segt som ett tuggummit. Hade faktiskt varit trevligt om man fick ett svar från dem man söker hos. Ett Nej är ju liksom bättre än inget, så att man vet. Vi är fortfarande på jakt efter jobb i Norge och vi ska banneoss flytta dit. Rumskamrat sökes fortfarande, men det verkar gå framåt. Hoppas jag..

Gonatt people /N

Aktuella favvobilder

Jag har missunnat bloggen det senaste, men det är enbart för att det hela tiden är fart och fläkt som gäller. I för sig är det ju ofta det i mitt fall. :)

Men så, min kära Nathalie. Bilder ligger uppe och här kommer tre av mina favoritbilder från denna vinter:



Puss på dig min födelsedagsgurka. <3



Partygirls! :)



Visste ni inte att 80-talet är tillbaka? ;D

/ S


Det vi är bäst på

Så var det dags att sova igen. Jag är bra på att blogga på kvällen kanske ni har märkt.. Men det är ju då man har tid!

Skolkade från idrotten för att kunna plugga matte inför provet som var idag. Så det var ju ändå för en bra sak liksom. Provet gick.. Skumt! G-uppgifterna var sjukt svåra medan VG och MVG uppgifterna var rätt lätta. What?!
Är man för smart helt enkelt eller?.. Önsketänkande!

Träffade Marielle ikväll över en fika och massa tjöt (det vi är bäst på). Det finns alltid mycket att prata om när man planerar resor! Visst, vi ska till USA om ganska exakt ett år, men ändå. Kom fram till att det är extremt omöjligt att ta sig fram där utan bil, så vi får helt enkelt satsa på tandemcyckel genom det "lilla" landet istället. Väldigt bra idé tyckte vi som skrattade så folk började undra vad vi gick på..

Nu blir det dusch och sen läggdags. Ledig halva dagen imon. Vad ska man prioritera? Plugga, handla stuff till resan eller leta jobb?

Gonatt /N

Stockholm - Göteborg

Home again. Too bad. Toooo bad.
Jaja, vad ska man göra? Nu blir det en fullspäckad vecka innan Kenyaresan. Vi åker på söndag! Jösses.
Har bokat in träffar med flera vänner som jag vill passa på att träffa innan jag reser.. Och för att det alltid är kul att träffa dem så klart!

Helgen i sthlm har varit jättebra såklart. Riktig myshelg med fin där man fått ta igen lite krafter.. Kanske är lite mer mentalt förberedd på en massa svältande barn i Kenya nu.. Har ju bara stressat runt och fått magkatarr och skit innan, så det var bra att komma ifrån det ett tag.

Nu blir det till att sova!
Puss /N

Ta mig till USA! Men först Sthlm..

Nu är jag trött på att deppa.
Blev ju inte bättre direkt av att det knappt fanns några tågbiljetter till Stockholm på torsdag. SJ har ju ställt in hälften av tågen och då kan ni tänka er själva vilket tryck det är på dem som är kvar. Det är inte billigt eller lätt asså. Mamma var snäll och sponsrade mig lite nu iaf eftersom jag satt och var så depp över allt. Så nu kommer jag iväg och tur var väl det :) Två månader utan finast = inte okej..

Lite mer pepp nu också efter att ha diskuterat rundresan nästa vår med Marielle! En månad är väl tanken och så ska vi inte ligga still på samma ställe hela tin inte, utan det blir rundresa i USA och sedan kanske även Frankrike/Spanien. Det gäller alltså att spara! Men det blir niiiiiice :D

Gonatt /N

Meningslösa dag

Är trött på att inget är lätt. Är trött på att allt går emot mig.
Jag kan fan inte ens räkna matte längre, som förut var mitt bästa ämne. Enda chansen att få hjälp innan provet var mattestugan imorgon dit man kan gå och få hjälp av en lärare efter skolan. Nu läste jag att den är inställd just imorgon. JUST DEN HÄR VECKAN! Tror fan att nån vill sätta dit mig.

Huvudvärk ja.

/N

Vaddå är det inte normalt att festa på en måndag?

Bestämde mig verkligen i sista minuten för att följa med på studentfesten, alltså 100 dagar innan studenten. Mina vänner skulle ju dit så.. Åkte därifrån i tid iaf för att orka plugga imon på studiedagen och så var vi sjuukt trötta efter ett tag! För många galna studenter som hoppade upp och ner helt enkelt. Man blir lätt mosad när man är kort.

80tals-tema och grejer var det. Väldigt snygga var vi måste jag säga. Frisören Edit gjorde riktigt snajsiga frisyrer på oss! Färger och sprak. Kul ändå men ändå rätt segt. Är lite trött på fulla 18 åringar. Vet att jag också är 18 men vissa känns så omogna..

Gonatt /N


RSS 2.0