Hit me again

Well go on. Hit me once. Hit me twice. I don't care, because I'm made of stone. Right?

Jäkla vaccin. Okej, det är bra om man slipper vara sjuk i tre veckor eller så. Men samtidigt har jag inte tid att vara sjuk just den här veckan! Fy tusan, försökte plugga matte med den här huvudvärken och det gick ju sådär om jag säger så. Har prov snart och ingen mer lektion och det är fortfarande massa frågetecken i boken. Hej ja, jag har höga krav på mig själv. Det måste gå bra.

Tillbaks till matteboken!

Puss /N



Mirakulkur mot förkylning efterlyses

Då var det måndag igen, ja. Skönt att denna veckan också består av bara 4 dagar, i alla fall för min del. Dessa 4 dagar är de sista i mitt 17-åriga liv, så det blir väl till att njuta av dem då. :)

Vi har idrott om en halvtimme, men det kan jag inte vara med på. Är fortfarande förkyld som bara den. Någon som har en mirakulkur mot förkylning? Vitlökste igen?

Helgen har varit toppen. Igår var det slappdag med syrran. Gjorde ingenting förutom att dega framför tv:n och prata en massa. Det är inte så ofta man har sådana dagar, men när man har det så är det hur skönt som helst. Får bara lite ångest eftersom jag inte kan träna nu. Åhhh.
Lördagkvällen var i alla fall också super. Liseberg med Ollie! Fick den där härliga julstämningen med alla vackra lampor, musiken och såklart kylan. Varmchoklad och en enormt stor bulle, toppat med brända mandlar gjorde det också till en jättelyckad kväll. O, vi måste dit en gång till innan jul! Tack för en jättemysig kväll! :)<3

Puss / S 

Kommersen ännu en gång!

Vilken lördagskväll. Tackade nej till en dejt med en riktig snygging.
Marielle syftar jag på då ;) Kunde blivit mys på bio, men istället sitter jag och skriver om varför kyrkan tappade makt under upplysningen. Jey! Dessutom hade jag inte sett den tidigare filmen av den hon ville se och den jag ville se hade inga biljetter kvar för kvällen. Illa!

Är helt slut efter en heldag på Kommersen loppmarknad. Jag och Edit stod och försökte sälja allt från en jordglob till barnkläder. Det gick kanske inte jättebra, men en del fick vi ihop ändå till vår Kenyaresa. Det tråkiga var att en man lyckades sno vår dyraste pryl: pappas armbandsklocka. Ett bra kap tyckte väl han som slapp betala 300 kr! Usch vilken dålig stil. Riktigt deppiga blev vi där ett tag efter det..

Hoppas ni har en rolig kväll! Här blir det nu till att ta det lugnt till 110 %.

Puss /N

Stones in his pocket

Det är inte varje fredagskväll som man går på teater. En teater från London dessutom, men där dom pratade med irländsk dialekt. Stones in his pocket. Hade väl inga förväntningar direkt. Visste inte ens vad den skulle handla om. Gick dit med engelska klassen (var dock inte särskilt många fler än vi som dök upp).

Hur var den då? Svar: Jättebra! Bara två killar som skådespelare och det roliga var att de hade flera olika karaktärer hela tiden. Lite rörigt i början, men sjukt bra när man kom in i det. Så teater kanske inte är så dumt ändå ;)

Den här veckan har varit sjuk och nästa kommer bli värre. Inte konstigt att magkatarren tar över igen. Lärarna begär alldeles för mycket av oss och jag undrar hur tusan man ska överleva dom här sista veckorna innan jul..
Så ursäkta mig om jag är lite sur och kort av mig, men det är svårt att vara snäll och gullig när stressen tar över helt.

Ha en go kväll!
Puss /N

Nöjd

Godmorgon!

Dags för naturkunskap. Ska bli spännande att se vad man fick på provet. Hoppas, hoppas att det gick bra. Blev smått förvånad över engelskaprovet som vi fick tillbaka igår. Nöjd faktiskt! Satte mig också igår kväll med pappa för att skicka in anmälan till den stora examen i mars. A little bit frightning!

Ser ut att bli en härlig dag!

Puss / S

Merci

Bonjour tout le monde!
Är hemma från en trevlig förmiddag med tjejerna. Blev fika och jag var åhörare då E och N höll sitt tal. Väldigt kul då E illustrerade det hela genom att utföra sin egen dans och ljudeffekter on top of that.

Helgen har varit...tjae...perfekt. Särskilt lördagen, som jag snart återkommer till. Vi har ju varit lediga i fyra dagar nu, hur härligt som helst. Och imorgon sätter det vanliga schemat igång igen efter projektet och det betyder våra sköna sovmorgnar. I alla fall så trodde jag att jag skulle bli sjuk i torsdags då jag hade ont i halsen hela dagen. Tänkte ju då att det var en av mina vanliga förkylningar som jag ofta drar på mig, men sen började jag frysa jättemycket också. Drack den nya mirakulkuren; vitlökste. Det visade sig var toppenbra då jag bara hade feber på natten och dagen efter var frisk och kry igen. Eller ja, om man bortser från min förkylning då som för ovanlighetens skull har satt sig i halsen istället för i näsan. Alltså, vitlökste is the shit!

Det var åtminstone tur att tet fungerade så bra för det är ju alltid så att man har något planerat och då får man ju inte bli sjuk. Den här gången var det faktiskt biobiljett som jag hade köpt och som jag hade längtat efter att få se min beloved New Moon. Den uppfyllde både mina och Olivias förväntningar i allra högsta grad. Älskade den, den var till och med bättre än ettan tycker jag. Bra att den var lite smårolig ibland också. And you think I'm sort of beautiful. Åh, Taylor Laurent som spelar Jacob var väldigt het. Fattar inte hur man kan bli så body builder när man bara är 17 år. Alla i publiken suckade trånande när han slängde av sig skjortan. Ja, och sen får man ju inte glömma bort att nämna Robert Pattinson heller. Fast det tror jag hans stora fan-skara lyckas rätt bra med! :) 

Lördagskvällen blev också riktigt lyckad. Blev glatt överraskad på fredagen då jag fick ett sms av Amina med inbjudan till hennes födelsedagsmiddag. Fick träffa ganska många släktingar till henne, dock inte några från Algeriet såklart. Förutom systern, som jag hälsat på en del gånger via datorn. Det var rätt kul att vi pratade fyra olika språk vid bordet; franska, arabiska, finska och svenska. Tycker mycket om att höra olika språk. :) 
Här är till dig, pour toi Amina:

Merci pour une soirée très fantastique. C'était très agréable de rencontrer ta famille et je suis honorée que tu m'as invité pour fêter ton anniversaire avec vous. Tu es trés gentille et j'ai beaucoup de memoires amusantes de notre temps ensemble. Et j'espère que nous allons avoir plus aussi. J'apprends si beaucoup francais parce que tu es douée dans le même temps que j'ai très amusant. Merci pour que tu es le mieux. Je t'aime. <3 Bisous et joyeux anniversaire encore une fois.  
(Je vais te voir le samedi, alors, à bientôt!) 

Au revoir!

/ Sandra

Lita på försäljare?

Hej!

Jag blir alltid lika till mig när jag kommer på något nytt jag vill göra med mitt liv. Det jobbiga är att jag byter vilja hela tiden. Varför ska det vara så svårt att veta vad man vill? Nu har jag i alla fall kanske hittat något riktigt intressant! Har fastnat för det där med media alltså.. Journalistik eller film? Det är frågan.

Storhandlade på Expert idag. Verkligen storhandlade. Inte jag då, men var där med halva släkten och alla skulle ha TV samtidigt. Vi gjorde helt klart den försäljarens dag och han blir säkert utnämnd till årets försäljare med ;)
Fast egentligen var han inte så bra, utan väldigt osäker.. Men kul för honom! (Samtidigt stackars honom som utsattes för mina tusentals kritiska frågor. Man ska ju inte lita på försäljare! Eller killar.. Nä, skoja.)

Puss /N




Mitt i natten.

Tänkte skriva en massa, men allt försvann när jag började lyssna på A Fine Frenzy - Almost Lover.

Goodbye my almost lover. Så fin.

Men kan i alla fall säga att dagen varit väldigt lyckad. Träffade några danstjejer i stan vilket var megalänge sen. Tyvärr kunde ju inte alla komma, men det blir väl reunion snart igen! Så kul att se folk igen och höra vad alla pysslar med :)

Sedan blev det myskväll med Jennie. Kollade på Titanic. Det finns väl inte någon bättre film i hela världen? Den tåls att se många gånger, men det var faktiskt flera år sedan vi gjorde det. Det är så hemskt när man tänker på att det hänt på riktigt, att så många människor dött på ett så hemskt sätt. Går ju inte att inte bli berörd...

En annan jobbig sak man inte vill tänka på är att människor man tar för givet idag kan vara på andra sidan jordklotet om ett halvår eller så. Vad ska jag göra utan Jennie ett helt jävla år? Det e rätt hemskt vännen. Men klart man ska upptäcka världen. Men ändå...


Vem ska man då dansa med till favoritbandet Sven-Gunnars? ;(

Gonatt sov gott people!
/ N


Ett HETT tips

Gör inte så att brödet börjar brinna i micron... (Det var inte jag alltså)
Det stinker!



/N

Nu vet hela Sverige att du e singel!

Kanske borde bli psykolog. Eller njae.. Det känns som att man borde bli väldigt deprimerad själv om man hela dagarna lyssnar på problem. Men folk, framförallt killar, verkar gilla att snacka problem med mig. "Hon ba..." "Asså morsan e så..." "Va ska ja gö me..." Vet inte om jag är så bra på att ge tips, men kan ju alltid försöka..

Idol blir det ikväll så klart. Men ibland blir man bara så fruktansvärt trött på media. Varför smäller dom upp på löpsedlarna "SINGEL" om Tove? De diskuterade om hon skulle klara av Idol ikväll eftersom hon blivit singel. Stackars flicka säger jag bara! Hon hade säkert klarat det asbra ändå om det inte varit så att hela Sverige fick läsa om det och diskutera om hon skulle klara det. Fy er media! Händer det inget alls i världen längre som ni kan skriva om istället?



Puss /N

Killing me softly..

Är vi inte duktiga? Jag, Edit och Julia stannade kvar i skolan till kl 16.00 när vi slutade vid 12.00. Känn på den!
Okej, vi verkar säkert bara korkade.. Men stannade för att jobba med det eviga Svenska/Historia arbetet. Så jäkla trött är jag på det nu!!! Sedan blev det matte också..

Allt krånglade och en hel del försvann gång på gång. Slutade med att vi var så trötta och deprimerade att vi sjöng "Killing me softly" i kör och skrattade åt att allt gick åt helvete..

Dagens konversation mellan mig och multimedia läraren vid samma tillfälle:
Jag säger till mig själv: Asså, det här är fan det jobbigaste jag varit med om i hela mitt liv!
Läraren: Jaha ja, du måste haft ett himla bra liv! Inga relationsproblem eller så, bara materiella problem som detta!
Jag: Ehm, ja.. Fy för att jobba med sånt här. Eller oj, förlåt..

Jag är så bra ibland.

Drar o shoppar lite med lillsyrran!

Puss /N


Stormigt

Herregud vad mörkt det är ute - redan! Och vilket väder...satt och klagade på det flera gånger i eftermiddags. Himlen var ju typ åskblå och det var mörkt redan klockan halv tre. Ja, vad tiden springer på. Snart är det december och julpyntningen i stan har ju redan satt igång. Tycker i alla fall om dessa tider på det sättet.

Oops, hinner inte skriva mer. Ska äta, hur hungrig som helst!

Sätt på något bra på tv eller mys i soffan med en bra bok denna stormiga kväll. Om ni inte har för mycket läxor att göra förstås.

Puss / S

Pinsamt värre!

Väldigt ovärt att bygga upp stora montrar i skolan och försöka få fram ett budskap när inte en enda människa bryr sig ett skit. Blir så trött på våra lärare. Vad trodde dom? Att eleverna skulle bli jätteintresserade av ekonomi och miljö och därför stanna för att kolla på våra grejer? Det var bara pinsamt att sitta där! Ursäkta, vi har inget val..

Vi roade oss med att diskutera studenten istället. Provade studentmössor och diskuterade balen. Snälla tid gå fort!

Ringde och fick äntligen en tid hos ortopeden på fredag för fötterna som krånglar. Först sa hon att det inte fanns någon tid förän i januari, men helt plötsligt hade hon en tid på fredag. Vad hände där? Kanske tyckte synd om mig.. Skönt att slippa vänta! Förändring krävs.

Puss /N

Försöker bli optimistisk!

Glader efter en riktigt bra helg! Synd att den gick så fort..

Nu blir det ingen vidare rolig vecka i skolan, men utöver den blir det bra. Vi ska ha case för hela skolan måndag och tisdag då vi visar allt vi gjort och informerar folket om konsumtion. Vi har ju gjort allt från filmer, bilder med tillhörande texter och informationsplanscher till broschyrer. Väldigt vackra sådana! Så ni som går på min skola lär få se detta hela dagarna ;) Fast det är segt. Och sedan blir det prov prov prov prov efter det. Yes, 4 prov.

Men man ska se det positiva! Blir roligt efter skolan. Jag o Erika ska äntligen sätta igång och simma! Sedan blir det till att träffa danstjejerna igen, vilket var föör länge sen! 

Gonatt people! 


Från danslägret på Marstrand i somras. Usch va ja saknar er.

Puss /

Mysigt

Mysig eftermiddag med mamma igår i stan. Fikade och gick omkring i flera timmar. Jag som inte skulle shoppa någonting råkade hitta en skitsnygg kjol som jag bara var tvungen att ha. Jaja, jag vet. Vi har konsumtionsprojekt nu, men jag kollar i alla fall lite mer på lappen där det står vart plagget kommer ifrån. Lite blir man i alla fall påverkad, faktiskt. Dessutom är det så mycket som händer nu de kommande veckorna och då krävs det snygga outfits. Min födelsedag som ska firas i Helsingborg då vi kommer att gå ut och äta middag hela den helgen med familjen, antagligen fikaeftermiddag eller middag på stan med farmor också, firande med kompisarna, jul & nyår! Mycket att se framemot med andra ord! :)

Nu har jag varit duktig och skrivit på min rapport om Kinas politik. Helt sjukt vad mycket man lär sig genom skolarbeten ju. Senare idag blir det träning - danspass antagligen, om inte Ollie har lust att träna med mig, och myskväll med familjen.

Grattis till Amina, som fyllde 18 igår! :) Bon anniversaire, mon amie francaise! Det var kul att se en tants reaktion när jag pratade franska i mobilen på bussen. Hihi. Oui, je parle le francais, d'accord? :)

Puss / S

Tycker inte fredag den 13e var en otursdag

Utgång igår kväll med Jennie, Jonas och hans kompis John. Insåg nu att alla börjar på J! Förutom jag.. Eller Nathalie alltså ;)

Väldigt trevligt var det. Förutom när vi tänkte gå vidare till ett annat ställe som visade sig vara rena katastrofen.. Men jaja, nice ändå. Så kan det gå.

Idag blev det heldag me Jonas :) Great helt enkelt. Men nu blir det till att sova eftersom det blev så lite sömn inatt.

Have a good night people!
Puss /N

Flytta till värmen någon?

Brrrr vad kallt! Varför regnar det så mycket i Göteborg? Och blåser..

Var på invigningen av jul på Liseberg. Blev lite besviken över att ljusen i träden inte ens var tända. Insåg att de tände dem efter invigningen en timme senare.. Och då var det för kallt för att stanna längre! Haha.

Nu blir det lite Idol och sedan utgång!

Ha de bäst /N

"Efter den här utbildningen blir du ingenting!"

En massa montrar. En massa massa folk. Ett himla snurr i huvudet.

Så såg dagen ut då vi var på mässan Kunskap och Framtid på Svenska Mässan. Poängen är väl att man ska få bättre koll på vilka valmöjligheter man har och kanske få upp ögonen för någon utbildning. Och visst fick jag bättre koll på vad som fanns, men inte vet jag vad jag vill. Nu är jag bara ännu mer förvirrad.

Tror jag kom hem med kataloger från Göteborg, Stockholm, Jönköping, Uppsala, Linköping osv... Hjälp?
Stod och pratade med en kille från Jönköpings Universitet i tjugo minuter kändes det som, och sedan avslutade han med: "asså, njae man blir väl ingenting efter att ha gått här.." Bra marknadsförare där! Jag som hade tyckt att det lät bra! Suck!!

Träffade Jennie och hennes gäng där också. De tyckte mest det var intressant att delta i alla olika tävlingar och göra pins. Bra där! Haha.

Puss /N

Shoppa dig lycklig! Eller?

"Har köpt skor!! Nu e jag lycklig :D"
Svar: "Säger tjejen som i fredags var emot konsumtion.. ;)"

Men det här var ett nödvändigt köp. Det finns vissa gränser liksom. Har man bara skor som gör att man får ont i fötterna eller är trasiga så är man helt enkelt i behov av nya. Har letat så länge nu, så nu är jag lycklig över att ha hittat ett par :D

Är det så att pengar och prylar gör oss lyckliga? För stunden, tror jag. Eller inte lyckliga, utan nöjda.
De som väljer att gifta sig med en rik gubbe eller tant pga att den är rik lär nog inse tillslut att pengar inte gör en lycklig i längden. När man har allt och kan köpa allt så är det ju inte spännande längre. Allt som lockade innan blir till vardagsmat och det finns inga motgångar. De motgångar som istället kan dyka upp är väl längtan efter något äkta. Är prylar äkta?

Puss /N

Jeansmodell

Ojdå, vad ansträngande det är att stå/sitta jeans-modell. Haha. Spenderade typ en timme framför kameran när Nathalie fotade. Blev faktiskt några riktigt bra bilder efter ett tag. :)
Nu har jag suttit framför datorn i ett par timmar och redigerat, samt valt ut bilder till utställningen. Orkar inte mer, så nu är det dags att dra hem om en stund i snöovädret. Ja, ni läste rätt. Det snöar här! Vet inte om det är snöblandat regn eller ej, men i alla fall. Imorse när vi var i stan och filmade miljöbilder och fotade regnade det hur mycket som helst. Bra att man då har världens minsta paraply!

Tjingeling!

/ S









Is it true?

Vad är Ullared för sjukt program egentligen? Tänkte ge det en chans för att iaf se vad det var för nåt.
ÅH HERREGUUD. Det sämsta jag någonsin sett! Hur kan människor helt ärligt sitta och kolla på det där?
Det jag såg var en patetisk man i kanske 50 års åldern (?) som satt och beklagade sig över sitt liv.
"Jaa, vi som inte lyckats så bra här på jorden hoppas ju på att få det bättre i himlen."
"Jag har ju inte riktigt tid med tjej eftersom jag är på jobbet så mycket.." Han jobbade fan på lagret på GeKås!!!
Satt där och drack sin öl och grillade sex köttbitar till sig själv! Det klippet visades säkert i flera minuter när han bara satt där..

Nä, människor skaffa er ett liv istället för att följa det där! Stackars människa..



Puss /N

To an old friend of mine

Vad glad jag är nu! Tänk att jag kan bli så glad när jag äntligen får kontakt med henne igen. Men det är väl kanske inte så konstigt, med tanke på all den tid som vi spenderade tillsammans. Åh, vad roligt! Hoppas att vi kan börja om, i alla fall på något sätt. Grattis. Grattis! GRATTIS! :D

Puss från

/ Sandra

Att inte kunna öppna munnen.

Stress, magont, huvudvärk, stela och osociala. Vad är det som händer med världen?

Ta en sådan löjlig grej som jag och Erika diskuterade igår på bussen: Varför kan man knappt hälsa på före detta nära vänner, pojkvänner och flickvänner om man ses på stan eller så? Man känner personen och vet allt om den, men inte fan kan man säga ett ynka hej eller hur är det?

Om man kommer nära personer och tillbringar en hel massa tid med dem, och sedan vandrar de ut ur ens liv som om ingenting hänt, så är det inte konstigt att man blir rädd. Det är inget ovanligt det här. Jag menar, det händer vem som helst. Det händer alla. Barndomsvännerna kanske inte alltid står vid ens sida tillexempel. Men ändå är det lika frustrerande och oväntat varje gång. Det suger att tappa kontakten med någon som betyder.. Mycket.

Och det suger ännu mer att inte ens kunna ge ifrån sig ett ynka hur är det? Satt på bussen och var ärligt talat jävligt irriterad. Vart är världen på väg? Hur kommer det sig att man vågar och orkar lära känna nya människor och släppa in dem i sitt liv? Kanske för att man hoppas att det nån gång ska bli annorlunda.

Hon som tänker för mycket. /N

Göteborg våren 09

Hittade bilder på pappas dator från i våras som jag inte ens sett innan. Tyckte några var rätt bra faktiskt, medan några är.. Ja, ni ser själva.


Rumba.


Poängterar handen. Rock n roll people! / läskig partner..




Vet hur man fjäskar med dommarna.




Ingen aning.. Hjälp ett spöke?

Från en underbar tid. /N

Lördag

Gokväll folket.

Sitter och lyssnar på go musik och försöker förtränga de hemska berättelser jag precis fick lyssna på..
Åt middag hos pappa för att det är fars dag imorgon, då vi inte är hemma. Men jag vill inte höra hur man slaktar djur och vilka delar man tar vara på. Det får mig iofs att ännu mer vilja fortsätta vara vegetarian. Kul.

Är så fruktansvärt trött så ska bara vara hemma ikväll och kolla film eller något sådant.
Spenderade dagen i stan med Erika iaf vilket var väldigt kul! Hittade lite presenter till vissa kommande födelsedagsbarn och så blev det sushi på moset. Underbart gott!

Puss /N



Du där i mörkret, varsågod.

Lite tips på goa låtar i det gråa höstvädret:

Regina Spektor
- Samson

A fine Frenzy - Almost Lover

Brandy - Long distance

John Mayer - Dreaming with a broken heart

Elin Sigvardsson - If I = Älska.

Augustana - Rest, Shame, Love

Duffy - Warwick avenue

Erik Hassle - Isn't it obvious


Elin Ruth Sigvardsson på Liseberg sommaren 08.

Ni kanske märker att jag har en speciell typ av musiksmak, och den har faktiskt ändrats. Mycket goa ballader är det som gäller just nu! Men finns självklart mycket annat bra med.

Puss /N

What is a pokerface?

No pokerface. No pokerface at all.

Jag förstår inte människor som kan hålla det de känner inom sig. Jag menar är man glad, arg, ledsen osv. så visar man det ju utan att tänka på det. Jag själv brukar gå runt och le utan att tänka på det, just för att saker kan kännas bra för tillfället. Jag inser det först när folk kommenterar det. Vet till exempel inte hur många gånger Sandra kommenterat att jag gått runt och lett i skolan. Inte för att jag gillar skolan men..

Det är samma sak om jag är deppig. Det syns direkt. Det går inte att dölja. Och när det gäller lögner.. Hur gör folk? Är ändå lite imponerad av folk som spelar poker..

Varför jag snackar om det här? För att mamma precis stod och tittade länge på mig för att se om jag skulle sluta le. Jag är glad helt enkelt! Projektet går som en dans på vita tulpaner (varför säga samma sak jämt?) och vi har fått gratis publicering av Lions på deras första sida där de berättar om oss och har en länk till vår Kenyablogg. Great! Sen går väl livet framåt helt enkelt. (Fastän skolan är som ett segt tuggummi.)

Det är onödigt att dölja sina känslor, så länge man inte spelar poker. Det uppskattas att inte behöva ställa tusen frågor för att komma fram till hur en person mår!

 Inte vackraste bilden, men den får illustrera.

Puss /N

Tired

Gud vad trött och slö jag är nu i hela kroppen. Jobbigt att sitta stilla en hel dag i skolan och lyssna på föreläsningar och när lärarna pratar. Föreläsningarna den här veckan har i alla fall över lag varit väldigt intressanta. Blev jätteintresserad av en tjej som tillsammans med en kompis startat ett företag med ekologiska kläder. DEM - Collective, väl värt att kolla upp mer!

Jag orkar typ inte skriva mer här nu. Ska springa iväg lite snabbt och hämta en ledighetsansökan på expeditionen. Är ju faktiskt idag precis 4 veckor kvar tills jag fyller 18! Jihoo för det. Då ska vi till Helsingborg. Can't wait! Men först en del veckor kvar att utlida i skolan, inklusive 2 veckor till av vårt konsumtionsprojekt.

Puss / S

Konsumera... Mindre!

Konsumera mera. Eller nej, vänta lite nu..
Konsumera mindre och rädda miljön. Så var det! Okej jag har fattat, vi behöver inte tjata om det i två veckor till.

Det är inte jättepopulärt att starta ett tre vekors projekt med att besöka Renova och kolla på sopberg. Andra dagen gav de oss varsin bok och sa att vi skulle läsa 40-50 sidor under lunchen och sedan ha ett seminarium på det. Ursäkta mig, men va!? Imorgon har vi dessutom ett andra seminarium. Bra att starta projektet med prov. Tack för den. Inte okej... Nathalie fick sitt lilla raseriutbrott.

Det som var intressant idag var att en tjej från Göteborg kom och berättade om en viss tid i hennes liv. Hon hade bestämt sig för att shoppingstoppa. På ett år skulle hon inte konsumera något, förutom på second hand om det behövdes något till barnen. Riktigt häftigt att hon iaf nästan klarade det helt! Hon köpte någon pizza liksom..
Har insett hur sjukt mycket onödiga grejer vi lägger pengar på. Men samtidigt är det nog svårt att få ett stopp på det hela. Det är ju en vana sedan födseln. Vi har alltid fått prylar och kläder liksom. Och tänk alla gånger man lägger pengar på fika, bio och liknande. Sådant kostar självklart mycket pengar, men skadar framförallt miljön. Värt att fundera på!
 


Puss /N

14 ögon och öron riktade mot oss...

Vi hittade rätt och vi var i tid. Lite för tidiga dessutom, så det var helt släckt i byggnaden. När de andra kommit slog vi oss ner runt ett stort bord som tog upp ett helt rum. Som tur var så var de inte fler än sju personer. 14 öron och 14 ögon riktade mot oss, två små blonda tjejer som påstår sig kunna förändra världen.

Det var riktigt nervöst att vara med på Lions klubbmöte och berätta om vårt Kenyaprojekt. De ska bli våra sponsorer och det var första gången vi träffade dem. Vi visste båda två hur viktigt det var att vi framställde vårt projekt på ett bra sätt, för det är mycket som står på spel. Vi behöver verkligen bidrag.

Hur gick det då? Superbra! De var riktigt imponerade och tyckte det var jättehäftigt att vi två tjejer på 18 år verkligen bestämt oss för att göra något sånt här och struntar i att folk inte tror att vi kan klara det. För det kan vi. Vi fångade deras intresse totalt! Så nu blir det att komma tillbaks om tre veckor och hålla tal inför hela ditriktets Lions-klubbar för att se om ännu fler klubbar vill stödja oss. Det lär alltså bli väldigt många ögon och öron riktade mot oss.. Hjälp?

Vi är på G! Känns grymt. ProjektKenya.

Puss /N

Lovet

Hej!
Nu var det då dags för skola igen. Tur att man börjar halv två första dan och vi kommer faktiskt inte ha några läxor nu på tre veckor eftersom vi har ett projekt om konsumtion istället. Men det kommer säkert att bli sena tider.

Lovet har varit underbart! Har gjort så himla många roliga saker. Onsdagen var min och Olivias dag. Vi simmade, lagade italiensk mat och dansade till salsamusik, bakade supergoda brownies och gick på den roliga filmen The Ugly Truth på bio. En fullspäckad dag alltså. Den var perfekt! Tack för det, O! :)
Lördagen var spa- och matdag. Som N redan har delgett här var det hur kul som helst, flummigt värre! :)
Igår avslutade jag mitt fantastiska lov med att ta en tripp till Allum för att se min favoritartist Jill Johnson. Det slutade med att jag köpte hennes nya skiva och fick den signerad. Det var skoj att jag fick prata lite med henne också, men jag har faktiskt träffat henne två gånger innan. Jag har sedan några år tillbaka en speciell plats i mitt hjärta för country-musik. Tycker om att stå och dansa till hennes låtar hemma och oftast så tar jag även ut dem på gitarr och sjunger till. :)

Some pictures I like:



Jag med Jill förra året på Liseberg! :)



Sköna höstskor



Me wish you a good week!

Puss / S

Seasons









Tittar man efter ordentligt så hittar man något vackert med varje årstid. Det gäller bara att märka och uppskatta det.

/Nathalie









Imorgon gäller det

Hittade ett nytt favoritcafé med Edit idag på Linnégatan. Café Cava tror jag det heter. Satte oss med varsin latte och den bärbara Macdatorn (inte alls avundsjuk på den...) och planerade vad vi ska säga imorgon på mötet med Lions. Vi ska ju gå på deras klubbmöte för att tala om vårt Kenyaprojekt så att de kan bestämma hur mycket pengar vi ska få.
INTE ALLS NERVÖST.

Puss /N

..

För att kunna älska måste man kunna sörja.
För att kunna sörja måste man kunna älska.

För att kunna växa måste man få lida.
För att vinna måste man offra.



/N

RSS 2.0