Vi är inte normala, men vi har iaf kul!

Det är sånna här stunder man mår riktigt bra. Efter en heldag med sina underbara flickor. Matlagning, bak, hemmaspa och skräckfilm för att fira Edits namnsdag (säger vi, för att göra henne glad).

Jag vet inte om jag vågar lägga ut några bilder eftersom många är väldigt extrema och då kommer jag få igen.. Men några kan jag nog bjuda på. Eller? Haha. Döda mig inte tjejer, ni är ursöta.

 

 

Edit tyckte att vi skulle höra av oss till 118 118 och fråga om det är normalt att ligga på golvet i en cirkel runt levande ljus och rökelser med ansiktsmasker på halloween för att fira hennes namnsdag. Jag vet inte, är det det? Men vem vill vara normal? Rökelser köpta i Thailand visade sig vara väldigt roliga dessutom. Undrar vad det var i dem egentligen :S Aldrig skrattat så himla mycket vi tre..

Tack för en underbar dag!
Puss /N


Lalalala

Maybe the season is making her bitter. Maybe that's why she's standing by the river, hoping that the light will take over.

I guess I'm waiting on the world to change. Because this one really sucks sometimes, doesn't it?
 

Dagen: suttit och gjort absolut inget vettigt alls. Det var iofs rätt skönt att få vila ordentligt, men efter ett tag blir man ju så fruktansvärt rastlös! Skulle varit min pluggdag, men bara genom att titta på svenskaboken mådde jag ärligt talat illa. Skrev en halv A4 sida och det var allt. Usch på plugg! Har ingen ork det här året. Hur fan lyckades jag förra året?..  Mamma försöker peppa mig genom att tala om att det inte är långt kvar, att jag har en massa att se fram emot osv, men det funkar bara inte. Jag hatar skolan. Så är det bara.

Har i alla fall bestämt mig nu för att inte plugga vidare direkt efter gymnasiet. Behöver göra något kul.

Jihoo. Typ.

Puss /N

 

Michael Jackson filmen är klar, enjoy!

"Jag såg dig på Youtube idag". Jomen den kommentaren brukar jag få! Haha, väldigt fint.

Kolla gärna på den: Michael Jackson dance tribute Gothenburg.

Grymt är det, synd om ni missade det. Det var ännu roligare i verkligheten eftersom man fick höra allas chockade reaktioner. Great!

Puss /N

Gratis ska vara gratis

I Göteborgs Posten idag var det en artikel om två tjejer som blivit lurade av Tele2 då de skulle få 3000 gratis sms i månaden. När de sedan fick fakturan visade det sig att de bara fick 497 gratis sms och därför fick betala för resten. Dessutom fick de hem pappersfakturor som de fick betala för.

Reagerade på den här artikeln eftersom jag tror att det här är ganska vanligt. Ungefär samma sak hände mig i somras men med 3. Jag är bunden till 3 i två år och är redan fruktansvärt trött på dem. Fick ett erbjudande: "Testa 3Surf gratis en månad." Jamen det låter ju bra, tänkte jag. Tror ni inte jag fick betala en himla massa för det där ändå? Det var ett visst antal kronor om dagen, som jag inte minns nu, men lite för dyrt för min plånbok. Vadå gratis!? Jag avslutade det inom 30 dagar precis som man skulle, men en månad efter det fick jag en bekräftelse på att det avslutat = fick betala en ännu större summa månaden efter fastän jag inte ens rört Internet på mobilen. + Att de tog flera månader på sig att sluta skicka ut pappersfaktura som jag sagt att jag inte velat ha.
Så om du har 3: Gå inte på deras gratiskampanjer! Det kan bli dyrt. Borde kanske klagat till GP jag med då :P



/N

Ere halloween snart eller?

För att citera från Jennies blogg : Nu sitter jag i min säng med Nathalie som sover och väntar på att maten ska bli klar. Trevlig tjej, den där Nathalie. Somna sittandes bredvid henne bara sådär? Haha okej, jag var sjukt matt efter no food på en hel dag!

Efter det blev det en riktigt bra kväll! Halloweenparty. Vissa var inte utklädda alls medan vissa gick runt i hela kanindräkter. Haha. Lite scary måste jag säga..

Träffade min gamla vän Björn jag inte träffat på tre, fyra år. Blev en kram och "Hur är det?" som sedan följdes av en awkward tystnad. Vad ska man säga? Jaha, vad har du gjort i fyra år?

Dessutom blev jag knockad av misstag av en tjejs armbåge, så min läpp mådde sådär efteråt. Men annars var det en helkul kväll ;)


Vi är normala på bussen. Jennie som djävul.

 Jag som.. Ja, kalla det vad du vill ;)

Puss o gonatt (eller godmorgon, goddag när du läser det här) /N



Har du aldrig dansat mitt i stan!?

Här sitter man nu i Jennies rum med Jennies dator på Jennies säng, men utan Jennie.
Är så sjukt trött va. Hade inte ätit sen frukost = blodsockernivån låg! Då mår inte Nathalie megabra. Nu har vi ätit iaf och kroppen har fått en matchock. Ska bara vakna till lite och sedan ska vi börja göra oss iordning inför kvällens Halloweenparty. Wihoo :D

Vet ni vad vi har gjort idag?? Vi har dansat till Michael Jackson på Bergakungen, i Nordstan och Centralstationen. Var ett stort gäng och när musiken satte igång började kanske fem pers att dansa. Sedan kom väl 60 pers till och dansade. Skulle sett folks reaktioner! "Wooow". Haha lyckat :)

Nu tycker väl Jennie att jag är osocial så får väl dra.
Puss /N


Just do it!

Det är bättre att ångra det du gjort än det du inte gjort. Tåls att säga så många gånger.
Det mottot har förändrat mitt liv, helt ärligt. Jag vågar göra det jag vill. Fastän det verkar dumt eller omöjligt så är det värt risken. För det kan ju faktiskt bli bra :) Det bästa är ju att det ofta blir så att man inte behöver ångra över huvud taget att man gjorde det. So do it folk! I did, and I certainly don't regret it.

Puss /N


Livet e fullt av möjligheter.

Satisfy my soul..

Jättebra dag.
Marielle tog sig ut på landet (hit) för o.. Ja, umgås me mig! Alltid roligt.

Höjdpunkterna från dagen:

# Satt på InterSport och skrattade åt ingenting och allting. En anställd kom fram och undrade om vi ville ha hjälp med något eller så.. "Nejtack, vi väntar på en vän." "Aha okej." Jag fortsätter: "Han kommer imon.." Bra va ;)
Nu undrar ni vad faen vi gjorde där. Och svar: Behövde gå in för att komma över den rädslan. Och det kändes bra att kunna gå in och skratta bort dåliga minnen. Skiter i skiten nu! Känns så jevla bra.
(Okej, ursäkta ni som inte förstår.)

# Lagade jättegod lax. Insåg att vi inte går ihop i köket. Blev nästan slagsmål om hurvida man kokar potatis. Höjde och sänkte värmen om vartannat. Hehe.

Funderar på att börja dansa street ihop till våren också. Vi klarar oss helt enkelt inte utan dans. Och vi har ju båda testa jazz, showdance, musik video disko, latin och lite standard. Nu är det nästan bara street kvar ju!

Ha en bra kväll folk. Lyssna på Satisfy my soul om ni har lust. Ett tips. Åh, blir helt... vild? Haha nej fel ord. Men det är min favorit rumba-låt. SAKNAR ***** DANSEN. Typ. Jösses vad man dansat till den låten.

Puss /N

Ingen direkt rubrik :)

Tjoohoo!

Gud vad många fina bilder N har lagt ut här på bloggen på oss. Sånt gillar vi, när man får minnas allt som har skett under vår tid tillsammans! Det är dock inte alltid man tar sig tid till att göra det, eftersom det hela tiden händer en massa nya saker. Men förhoppningsvis har man det ändå alltid inom sig, for ever! <3

Herregud vad mycket jag har shoppat de senaste tre dagarna. Nu när man har genomlidit större delen av terminen med en massa plugg och andra stora ansvarsområden så är man faktiskt värd lite nya grejor. Eller, ja, liiite, för min del blir det mycket! I lördags var ju jag och N i stan och då började sökandet efter den nya vinter-outfiten både till vardags och till fest. I söndags blev det Allum med mamma och Jess och då bestämde jag mig i alla fall för att köpa den fina mössan jag hittade i lördags på Åhléns. Igår blev det mest shopping, var nämligen i Ullared med hela familjen. Ganska kul att vakna upp till ett rum fyllt med en massa nya saker på morgonen. Feels kinda like X-mas. På tal om jul, drack julmust för första gången detta året igår. Det var lite ironiskt med tanke på att jag och N gick runt och hånade några som satt och drack det i stan i lördags, men vad gör man när nostalgin hinner ikapp en då en stor del av varuhuset var fyllt med nya julprylar?

Tiden flyter verkligen på när man springer runt i 7 och en halv timme för att leta reda på allt som man behöver. Hann i alla fall med att fixa med E:s och N:s beställningar också. Så då vet ni det, tjejer! Som jag sms:ade till N: Shopaholicen tar hand om all kinds of orders. Ser framemot vår spa-dag nästa lördag. Hittade lite roliga små doftljus och rökelser som man kan ha då för att få den rätta aha-känslan på Halloween. Hihi. Tycker fortfarande att vampyr-temat känns lockande.

Idag ska jag träffa Amina och ägna mig åt lite francais-prat. Trevligt, trevligt. Tänker dock inte åka till stan för då ryker väl resten av sparpengarna också. Min outfit är inte helt komplett ännu, men det som är kvar får jag vänta med tills strax innan födelsedagen. Imorgon går det också åt en hel del pengar. Jag och Ollie ska ha en fullspäckad heldag med simning, matlagning, bakning och bio. Superskoj! :)

Step-pass ikväll också. Love it! Och jag älskar lov också då man får sova precis hur länge man vill, har tid att träffa alla kompisar och göra roliga saker och shoppa, eftersom man har sparat en massa pengar till just den här speciella veckan. Holidays rock! (Mitt nya motto, eller något i den stilen. ;P)

Hoppas ni också har ett underbart lov!

Puss / S

För att jag också hittade lite fina bilder på oss från i somras:



Christ, vad vi ser trötta ut på cafét en sommarkväll.



N har hittat den perfekta looken; tuffa armband + café latte.

I guess life is full of surprises

Eehm.. Hjälp. Blir nästan lite rädd nu. Hur kan det komma sig att massa gamla bekanta hör av sig till mig under några dagar? Sådana som inte hört av sig på mellan fyra år till tre månader. Vad är det som händer? Har dom gått ihop och bestämt sig för att förvirra mig? Lustigt i alla fall.

Först ens bästa vän från 8an. Sedan ens bästa killkompis från samma tid, som man tydligen ska på samma fest som nu. Och ett erbjudande från en annan gammal vän om att komma upp till Piteå bara sådär helt plötsligt. Är väl trevligt så klart, men var inte så väntat.

Det är bättre att ångra det du gjort än det du inte gjort. /N

Beat it!

Nämen vem har påstått att jag är normal? Hur tråkigt är inte det egentligen, att vara normal?

Jag vill stå och dansa till Michael Jackson helt ensam, och då gör jag det. ;) Kanske var det även för att min vän Jennie tvingade mig och för att jag måste kunna en viss koreografi tills på onsdag. Då blir det Flash Mob i Götet och vi ska vara så grymma!

Fick precis med mig Josefina också som lärde sig dansen på 10 minuter.. Hmm. Jaja, vissa är HipHopare, medan vissa andra är latinare. Klart det blir svårare för sådana som mig :D Tog bara en halvtimme...

Puss o kram, nu blir det mysdag hos Sofia :) /N


Enjoy old stuff!

Hej, sitter och funderar vad jag och mina kära bloggvänner tänker med ibland. Tittade igenom vår egen blogg ett antal månader tillbaks. Jösses vad mycket skit + bra grejer man skriver. Mest skit kanske. Haha.

Exempel från mig och Sandra när vi hade väldigt "roligt" på vår webdesign lektion på tre timmar måndag eftermiddag: 

Töntvarning söker sällskap

Hi there, Hola, Bonjour!

Här sitter två glada 17/18 vintrar/vårar som gillar glass/pastasallad. Vi söker kompisar i åldrarna 3-100. Måste kunna skriva, äta utan att dreggla, icke-röka, dansa i takt, ej sjunga falskt och helt enkelt vara sjukt himla gullig!
Så om du tror att du är rätt person, kontakta oss på [email protected] Ha en bra dag! :D

Så går det om man har webdesign och är klar för nån timme sen... + Megaflummiga!

Puss/ SN - SneNe

Annat exempel: 

Just a fairytale, I guess

I'm in love with a fairytale even though it hurts. Kan inte sluta lyssna på den just nu.

Har tillbringat dagen med min Jennie. Väldigt många vuxenpoäng till oss två idag.
1. Satt i bältespännarparken och diskuterade politik helt seriöst.
2. Handlade mat på Willys, för att vara ekonomiska.
3. Köpte cider lagligt.
4. Lagade mat + grillade helt perfekt.
5. Satt ute i solen och njöt av en god middag och härligt sällskap.

Vi börjar bli gamla Jennie! (Om man bortser från att vi stod och hoppade och flummade i vardagsrummet pga dåliga reklamer på tv..)

Puss /N

Enjoy.

Puss /N



Helt klart dagens!

Så sjuuukt trött. Tänker inte röra mig ur fläcken ikväll. Ska titta på en film med familjen och ta det lugnt.

Shoppingrundan var rätt lyckad. Det är inte ofta jag går in i en affär, tar första bästa plagg och köper det. Första affären dessutom. Men ibland går det bra helt enkelt! Försökte dessutom hitta den perfekta outfiten till hennes birthday. Det blir nice!

Dagens köp: Svart paljettmask till Halloween.
Dagens pucko (jag): Åh vad e det här för låt? S: Men det e ju den från filmen. Jag: Vilken film? S: VÅRAN film smarto! Jag: Aha ja, just det..
Dagens citat: Förlåt att jag lämnade dig sådär i stan i somras för NHLs skull. (Tre månader senare).

Människor e fina.. Jösses.




Man kan ju undra vad vi höll på med egentligen för nästan exakt ett år sen. Eller när var det?.. Hmm.

Puss / N

What a night.. Eller a.

Godmorgon. Eller goddag kanske.. 
Vilket pissväder idag då. Men blir i alla fall en shoppingrunda på stan med Sandra sen :D Älska lönehelg. Vill dock inte shoppa något eftersom jag vill spara pengar till resan, men ibland måste man..

Planen igår kväll var ju att gå ut med Edit och ta ett glas vin och bara sitta och mysa. Det gjorde vi också, vilket var väldigt trevligt. Men planen att ta bussen hem 01.20 gick inte lika bra. Vi gillar helt enkelt sista nattbussen nu för tiden :S
Men det gick liksom inte att slita sig riktigt. Träffade ett sånt helsjysst gäng som vi satt och diskuterade allt från mediavärlden och skidor till gamla låttexter och PartilleJohnnys. Det hela slutade med GuitarHero som vi såklart losade rätt rejält.. Men sjukt trevligt. När jag tänker efter så var det nog för att de gick och umgås med utan att de var för på. Inte på alls. Utan bara trevliga. Sånt uppskattas!

Nu blir det staden med Sandra.

Puss /N

120 minuter förbi och jag är fri!

Jeey! Det efterlängtade och välförtjänta lovet är äntligen här!
Det hurrar vi för.



Kan ju meddela att provet gick åt ****** som jag förväntat mig. Hundratals ord som skulle in i luckor. Chansade väl på de flesta.. Är annars inte dålig på engelska, men det här är hög nivå. För hög nivå :S

Nu blir det till att vila ordentligt. TVn och gårdagens bakade kladdkaka är väldigt lockande just nu. Sen får vi se om jag och Edit åker in till stan och myser lite också för att fira att större delen av terminen är avklarad :)

Puss /N

120 minuter kvar..

Klockan är 13.40 och skolan är slut om exakt 120 minuter. Det är alltså inte riktigt dags att börja slappa än. Nu är det drygt en timmes extrem koncentration som gäller. Engelska prov på lucktexter = finns nog inget jag är sämre på. Hoppas som **** på att få bättre än IG!
Inte min dag alls heller. Bra att börja dagen förbannad. Är det det som kallas att vakna på fel sida? Kanske borde gå och lägga mig sen då och se till att vakna på rätt sida..
Ha de bra och håll tummarna för mig nu.. :)
Puss /N

The ugly truth

Det gör ont när man inser sanningen. Fastän den är det bästa, så känns det fel.

Ånger. Det värsta som finns.

/N

Bara för att jag gillar att klaga..

Satt kanske fem minuter på multimedia lektionen idag innan jag kastade mig ur stolen och började rulla axlarna fram och tillbaks. "Ah, får panik. Ta över!" Japp, mår nacken just nu. Kul att ha en megalång lektion då som går ut på att jobba vid datorn..

Lite lyx då att ha fyra händer samtidigt som masserade en ^^ Hehe, tack tjejer. Plus att lillsyrran stod en evighet och brottades me nacken min senare. Hon är riktigt duktig.

Jaja, nog klagat.
Hmm, då har jag inget mer att säga. Haha. Jobbigt.

Sov gott folket :)
Puss /N


Är efter tiden

Godmorgon i höstvädret!

Dagarna rullar på igen. Redan tisdag ju, enligt min inbyggda kalender är det fortfarande helg. Inte så att jag fortfarande tror att det är det, men eftersom det går så snabbt så är jag tidsmässigt hela tiden efter. Weird. Men jag hinner fortfarande med en massa, speciellt en sådan här dag när vi har sovmorgon. Pluggat naturkunskap. En tant som satt och väntade på bussen igår trodde att jag pluggade körkortsteori. Njae, vår naturkunskapsbok är nog lite för tunn för det.

Ha en bra dag! Ska sätta mig och läsa något annat nu och koppla bort tankarna lite.

Puss / S


Vart är världen på väg egentligen?

Världen är så sjukt skum ibland. Vad fan hände där? "Hej nästan fyra år senare. Jag saknar dig." Eh va? Hahaha jag dör. Det är skrattretande. Varför tar man kontakt med sin före detta bästa kompis som man en dag sa upp vänskapen med och hatade i flera år? Bara sådär. Är i chocktillstånd. Nu kanske jag verkar elak som skriver om det här och skrattar åt det. Men för tusan.. Hej, saknar dig med så många år senare? Nje. Inte efter all skit som hände där.

Har så sjukt ont i nacken. Snälla någon som är bra på att massera, hjälp? :S
Någon som har lust att hänga med och simma nån dag förresten? Behöver träna på nåt sätt iaf när foten är paj.

Okej, jag använder bloggen som kontaktannons typ.. Ursäkta.

Puss och godnatt /N


My weekend

Måndag igen då. Men snart är det lov! Haft en bra helg? Det har jag. Sprang som vanligt omkring och gjord en massa saker i lördags. Ingen förändring där. Först var det ut på morgonen och sälja tidningarna, inte alls kallt. Burr. Sedan stack jag iväg och tränade Step med Ollie. Fortfarande lika kul! :) Kollade på lillsyrrans handbollsmatch. Jätteduktiga är dom, blev lite sugen på att börja igen själv faktiskt. Även om det inte blir mer med den saken. På kvällen träffade jag Ollie igen. Blev myskväll framför 17 again med räksallad på mackorna. Älskar sådana kvällar när man känner sig så trygg och glad för allt, nöjd och uppskattad. Beror såklart mycket på sällskapet också. Love to you, my friend! <3 Längtar till lovet då vi har en massa roliga planer. :)

Igår tog jag det lite lugnare. Jag och Jess var ute i skogen en stor del av dagen och fotade. Både på alla trädens fina frostiga löv (det gjorde vi även på morgonen, finns det någon annan människa som sticker ut kl. 10 på en söndag för att ta kort på frosten?)  och på oss själva då vi posade lite snyggt. Här är några smakprov:



Fint frostigt löv.



Us sisters!

/ S

Mysdag turned utekväll, turned loppis

Helg helg. Underbara helg.

Lördagen blev en mysdag med Jennie. En tur på stan i jakt på skor till mina störda fötter, som istället resulterade i skor till henne. Haha, fint. Och när Jennie köpt nya partyskor, så måste de ju invigas. Lovar, det var bara därför vi gick ut.. Hosthost.

Ingen vidare lyckad utekväll. Det var riktigt dött på "stammis-stället". De som var där var bara mysko, och det var ingen som dansade. Vilket vi Inte gillade ;) Jag, Jennie, Lina o hennes kompis Eva satt i ett hörn o gäspade. är det illa.

Blev dessutom så irriterad på en Partille-Johnny (egentligen stockholmare, men ni förstår). Kommer o slår sig ner i soffan med oss och börjar snacka lite om vart kungsbacka ligger och hur man tar sig dit. Jag svarar så klart, why not liksom? Efter en minut: "Kan man få en puss eller?" säger han helt nyktert dessutom. Asså vad e det för jävla kvinnosyn egentligen? (För o citera Edit.) Åh, jag blir så trött på vissa killar. Morr.

Idag blev det iaf loppis med Edit! Pengajakten till projektet fortsätter...

Gonatt o välkommen till helvetesveckan som börjar imon :)
Puss /N

Finns det något där under trots allt?

Så självsäker och kall till ditt yttre. Som om ingenting spelar någon roll. Som om du äger världen. Ingenting kan krossa dig.

Hur kan du vara så besatt av kärleksballader?..

I've been heading in the wrong direction
Hiding from my own protection
Running but my heart was standing still
I guess you saw the light inside me
Your love has been a torch to guide me
I hope I can be all that you deserve

Well I'm no superman
But I'll love you that best I can
And you know I'm just flesh and bones, but with you
I feel I'm flying
Don't you know I'm no superman
But I'll always be your man

Så sjukt fin.

Puss /N

Snö?

Godmorgon!
Ingen snö än, va? De sa ju det igår på vädret så jag stod och tittade upp mot himlen hela tiden på busshållplatsen. Fast det började regna istället. Hmmm...jag vill ju att det ska vara snö i december inte i oktober!

Igår var en bra dag. Praktik har jag nu fixat! Yes, äntligen! Trodde aldrig att det skulle gå vägen. Dessutom har jag kommit på att det nästan alltid är bra att ha det värsta i åtanke innan man ska göra något, för då visar det sig sedan att det bara kan bli bättre.
Afrikansk dans, första gången med Ollie. Hon var verkligen jätteglad och log hela tiden efteråt. I know, det är roligt alltså! :)

Nu ska vi diskutera boken Lasermannen på samhällen. Har blivit fascinerad av den historien, särskilt som jag och Edit såg dokumentären häromdan. Usch!

Puss på er / S

Höstbilder

!Det är kaaalllttt ute!
Men det hindrar inte mig minsann. Igår blev det en riktig fotorunda, vilket var ett bra tag sedan. Det är så härligt att fota på hösten. Färgerna är underbara och man kan ibland nästan se hur kallt det är på bilderna.

Nu ikväll blev det en promenad med Erika, vilket inte heller händer alltför ofta. Så det var trevligt! Men kallt.



Söt lillasyster.








Puss /N






Kenyablogg!

Tänkte bara berätta att ni gärna får besöka min och Edits nystartade blogg som handlar om Kenya projektet.
Vill ni veta vart vi ska, vad vi ska göra där eller vad vi gör på vägen för att nå vårt mål, så besök den! :)
Vi kommer förhoppningsvis skriva ett eller några inlägg under själva resan också.

Peace/ N

Bara så ni vet.

När folk frågar mig vem jag är och vad jag gör, så svarar jag att jag är dansare. För det är den jag är i grund och botten. Det är så det varit nästan hela mitt liv, vet inget annat.
Vad är jag nu? Hej, jag är student.

Tog mitt livs jobbigaste val idag. Fast egentligen hade jag inte mycket till val. Fortsätt och var hatad av tränaren och dessutom utan partner, eller sluta och var.. ingenting. Hurra vad det känns bra. Valde ingenting i ren panik.

Ett + : kan sälja mina nyinköpta tränings- och tävlingsskor för kanske 2000 spänn. Och klänningen. Lite extra pengar till resan..

Men ska väl inte deppa för mycket. Som liten tjej drömde jag om att bli tävlingsdansare i latin som mina föräldrar. Och jag nådde mitt mål! Till och med upp i B-klass. Och gud så underbart. Två underbara år. Tack för alla som stöttat mig. Jag menar, Jennie gumman (min ex danspartner o allt) som kom på alla GBG tävlingar och hejjade. Love ya.

Puss /N


With you is where I'd rather be..

With you is where I'd rather be. But we're stuck where we are.. Åh vad den fastnat på hjärnan! Typiskt. Tur att det är en bra låt i alla fall och inte nån som I love Europe. Oh nej, inte tänka på den...

Godmorgon alldeles för tidigt! Idag har vi sovmorgon, men jag går upp med tuppen. Slår vad om att jag missar bussen ändå.. Är inte det konstigt? Hur tidigt man än går upp, så lyckas man ändå lämna hemmet två minuter innan bussen går. Man sitter väl och gör onödiga saker och väntar ut tiden antar jag. (Som nu då, eftersom jag inte har något vettigt att komma med :D)

Gårdagen var väldigt trevlig kan jag nämna nu också, om man bortser från skolan då ALLT gick fel och jag tillslut kastade allt ifrån mig och poängterade att jag inte orkade ett skit mer med den jävla filmen. Eh, ja. Det behövs tålamod för att göra en dokumentärfilm, vilket jag inte hade igår.

Men hur som helst, det trevliga var ju att träffa Marre. Blir som en uppdatering av vad som hänt, varje gång vi ses. Fastän det är rätt ofta så har det jämt hänt massor. Tjenare dramatik. Tjenare tjejsnack. Trevligt.

Ha en bra dag o tat lugnt! /N


Tänk först, tala sen.

Okej, det finns risker med det hela. Vi kan få Aids, bli anfallna av vägpirater, bli jagade av en man med kniv på en marknad blablabla. Men tänk vilken upplevelse resan blir! Vi får faktiskt vara med och försöka göra livet bättre för barn. För de är barn. Precis som våra barn här i Sverige. De behöver också mat, vatten, utbildning, sjukvård, lek och kärlek. Är det så hemskt av oss att vilja göra något vettigt, något bra, i våra liv? Någon måste ju göra något om det ska ske förändring.

Visst, vi kan dö. Men det kan vi göra varje gång vi tar bilen in till stan. Det kan vi göra varje gång vi tar bussen till skolan. Det kan vi göra varje gång vi går ut på krogen. Vi kan dö när som helst! Men tänk på att de barnen i Kenya också kan dö när som helst. Och risken är högre där. Vi kan faktiskt hjälpa. I alla fall försöka. Så snälla ni som bara säger att vi kommer dö och vill göra allt för att vi inte ska åka: Tänk först, tala sen. Se den andra sidan av det hela. Det är för att göra något bra.

Tack för mig. /N

Har du?

Har du någon gång känt att du vill ställa dig mitt på öppna gatan och skrika ut allt du känner? Skita i att folk glor på dig som om du vore ett psykfall. Skita i att du blottar dig och aldrig kan ta tillbaks det som sagts. Har du det?

Har du någon gång velat kasta skor så hårt du kan på någon i en affär?
Har du velat hälla ut glaset med rödvin över någon i baren?
Har du velat gå in i en affär och skrika att du är gravid med en anställd och anklaga honom för att ha förstört ditt liv, fastän du inte alls är gravid?
Har du nån gång velat slå handen i väggen fastän du vet att den antagligen kommer brytas totalt?
Har du nån gång älskat och hatat någon samtidigt?
Har du nån gång lyssnat på samma låt om och om igen bara för att få dig själv att må sämre? För att du vet att låten väcker hat inom dig.

Eller är det bara jag som är konstig?



I'm not your f'cking destiny.

Peace /N


Long trip..

Hurra vad det är kul att sitta i en bil/buss i 11,5 timmar på en och samma dag! :D

Från Jönköping till Uppsala tog det 4,5 timmar. Sen skulle man ju tillbaks också. Och sedan ta bussen från Jönköping och hem i 2,5 timmar. Hej träsmak!

Det var i alla fall värt att åka så långt för att träffa tanten vi ska bo hos i Kenya. Jättetrevlig, och nu vet vi att hon är seriös. Vi kommer få det helt grymt himla bra på vår volontärsresa. Längtar!!!





Puss /N

Making myself happy

Aooh, blir det 710:e inlägget. Respekt, för det! ;P Undrar ni varför ni redan kan urskilja att jag är på gott humör? Hah, det är för att jag har min jag-dag! Jepp, ni förstod mig rätt. En dag där jag gör det som faller mig in, inga krav, bara saker som gör att jag mår bra både utanpå och inuti. Behöver mer sådana dagar, men det är så svårt att ta sig tid till att bara bry sig om sig själv när allt är så stressigt. Men desto vitkigare är det att faktiskt göra det. Det kan låta ganska själviskt, men det är jätteviktigt att ta hand om sig själv. Visserligen inte bara under en dag, men det hjälper som en påminnelse. Dessutom ser man så mycket fräschare ut efter en sådan dag. Inte bara för att man har pysslat med det yttre, utan också för att man just blir gladare och trevligare och det speglar hur bra man mår. Därmed kan man också dela med sig av sin härliga attityd och den nyvunna energin till sina nära och kära. Alla behöver en make-yourself-happy-dag så ofta det bara går och jag kunde inte hålla mig till höstlovet. Helst ska man vara ensam så mycket som möjligt under denna dag. Alla människor träffar man ju ändå större delen av sin tid.
Jag har åtminstone spenderat min eftermiddag of making myself happy ensam. Hade ändå huset för mig själv, så det var underbart.

Min dag har bestått av dessa aktiviteter: sålde tidningar på morgonen och därmed fick jag en timmes promenad ute i den härliga och friska kylan, samt prata med en massa trevliga människor. Sedan drog jag för att träna Step, som har blivit en stor favorit. Underbart med träning till musik. Efter det var det nyttig mat för min del, kokt fisk som jag vanligtvis inte ens tycker om. Men eftersom man denna dag både ska vara hälsosam och göra saker som man tycker om, så åt jag lite god frukt efter maten. Satte på favoritartisten, dansade vilt omkring. Ansiktsmask av fräscha frukter med en massa C-vitaminer som är bra för huden/hyn. Tvättade mina sminkborstar. Vilade och myste i soffan. Fick ett infall, man ska nämligen alltid göra det första som dyker upp i hjärnan under denna dag, så ringde Olivia och pratade med henne. End of my happy afternoon!

Strax kommer familjen hem och då ska jag fixa lite fika åt oss. Nu när jag har fått min efterlängtade omstart så är det dags att pigga upp alla andra också.

Be happy!

Puss / S

 

Efter denna härliga dag - me au naturell.

Hinner inte med

Seminarium om det svenska välfärdssamhället. Svårt att säga om det är bra eller dåligt. En annan sak som är väldigt svårt just nu för mig är att fixa praktik. Visst vill jag ha på en tidning, men i värsta fall får jag väl ta inom något annat medieyrke. Nu hoppas jag i alla fall att jag har fått napp. De tre första samtalen imorse var inte ett dugg peppande. Nämen, jag tror nog att det är stört omöjligt för dig att hitta praktik på en tidning. Aha, due, tack för den eggande kommentaren. Men jag gav inte upp utan jag ringde en himlans massa andra nummer också, följde strikt lappen med telefonnummer som jag och mamma satt och knåpade ihop igår kväll efter Gula Sidornas heta tips. Faktiskt mycket bättre än Internet! I alla fall så var det en som lät jättepositiv och gav mig två mejladresser till att skicka till. Hoppas, hoppas, HOPPAS! 

Ni kanske förstår varför inte jag har hunnit att blogga nu det senaste. Det är ju inte bara praktik-sökandet som tar tid. Har en massa plugg på vardagarna också. Känns som om vi jobbar häcken av oss varenda dag i skolan, för att sedan komma hem och slänga i sig mat, plugga igen och sova. Okey, träningen upptar ju också en del tid. Vet inte vad jag skulle göra utan den. Och sen är det ju helgerna med kompisarna. Då vill jag helst inte plugga!

Nu är det dags för historie + svenska-arbetet! Plugg igen asså, med andra ord!

Ha det bra, snart helg!

Puss
/ S 


En milkshake, va kuuul!

En spruta avklarad.. Ett antal kvar. Man måste ju vaccinera sig en massa då man ska till Afrika.
Blev bara så sjukt irriterad på sköterskan. Hon behövde ju faktiskt inte behandla oss som småbarn och vara tyken för att vi hade frågor. Det är väl inte så konstigt att vi inte är 100 på allt? Inte kul. Eller citerat Edit: "Inte kuuul. Men en milkshake, va kuuul! :D" Eh va?

Det är frustrerande att gå runt och veta vad man vill, men inte våga göra något åt det. Eller veta vad man ska göra åt det. För man vet inte vad det skulle skapa för reaktioner.. Men man borde väl följa mitt favoritmotto: Det är bättre att ångra det man gjort än det man inte gjort. Liten parentes.

Hinner antagligen inte blogga på ett tag nu, får se. Åker till Edits farmor imorgon, för att sedan ta oss upp till Uppsala och hälsa på de vi ska bo hos i Kenya :) Det blir nice (nervöst).

Puss /N

Skynd på skynd på, vi har långa väg att gå..

Nathalie kommer hem och vill bryta ihop av stress. Varför? Jo, för att allt ökar i pris hela tiden! Nu blev flygbiljetterna mycket dyrare än vad vi räknat med, boendet dyrare och vaccinet blev plötsligt 1000 kr dyrare. UHU. Stressa ihop så mycket pengar är inte lätt.

Sprungit runt och samlat ihop sex kassar med saker att sälja på loppis. Sedan pluggat matte i 2,5 timmar i sträck inför provet imorgon. Duktigt? Rätt så.

True Blood. See ya!

Puss /N

Vadå realismen? Aha..

"Spel" i engelskan i morse för att träna speaking: Ta ett kort och förklara ordet som står på det, så ska de andra gissa vad det är för ord. Jag får Oliver Twist.

"A writer who lived during the Age of Enlightenment and wrote a famous book about a poor little boy in London.."

= Jag är så sjukt jävla blåst ibland. Vi har jobbat med litteraturhistoria i över ett år nu och hade precis ett seminarium på det. Och vad säger jag? Oliver TwistUpplysningen!? Inte konstigt att folk skrattade åt mig :D
Ooops..

Jag har dessutom fått en detaljerad beskrivning till varför man inte bör ta svininfluensa vaccinet. Cicci, som alltid är insatt i så mycket (:D) berättade att det är mycket farligare att ta det än att få själva influensan. Tydligen har flera dött av själva vaccinet och det har ju inte direkt hunnit testas än.. Smart där! Borde man hänga med i nyheterna lite mer kanske?..

Nu får jag dra till bussen! Missade den eftersom lektionen var slut precis när den lämnade terminalen.

Puss /N

Okej, Uppdatering på detta. Hahaha ursäkta men jag dör av skratt! Jag var visst ännu mer blåst inom det här ämnet. Min älskade Jennie påpekade att det var ju inte Oliver Twist som skrev boken, utan Charles Dickens som skrev OM Oliver Twist... Hej, jag är helt väck i huvudet idag :) DET sa jag som tur var INTE på lektionen inför alla... My mistake here.

DS.


Små flickor kan också lyckas!

Aaaaaaah! Kenya, here we come :D
Trodde ni inte va? Men nu har vi bokat flygbiljetter (jävligt dyra sådana.. Ehm hjälp?). Vi är iväg på min födelsedag, men kan inte tänka mig något bättre sätt o fira den på! Jösses vad vi ska försöka tjäna pengar i ett halvår nu..



Puss /N

Tankar i ett hasselskal..

Mitt liv är slappt nu för tiden. Eller egentligen inte alls, men det känns så eftersom jag inte tränar. En veckas vila till, sen kan jag förhoppningsvis sätta igång igen med en hyfsat fungerande fot!

Sitter och är nästan lite deprimerad efter ett True Blood avsnitt.. Hehe. Det är lustigt hur mycket man kan påverkas av något som inte är på riktigt. Man lever sig in i det som om det vore verkligheten, samtidigt som man vet att det absolut inte är så. Ibland är det skönt att försvinna in i någon annans värld sådär. Kanske är det därför det är så uppskattat att se en film.

Fått ny energi känns det som btw. En kick i baken så att den här hemska terminen går att ta sig igenom. Vadå 3an är slapp? HOST. Men det ska nog gå bra som sagt :)

Puss /N


Home again

Här var det enna väldigt dålig uppdatering.

Men tjenare!
Hur det kommer sig att jag sitter och ser i kors medan jag intervjuar en muslim som pratar, pratar o pratar?.. Och sedan slocknar på bussen hem och sedan på sängen direkt när jag kommer innanför dörren? Ehm ja, så kan det gå när man sovit för lite. Fick gå upp tidigt i morse för att hinna med tåget. Hemma i götet nu igen efter en helg i huvudstaden. En riktigt bra sådan! :)

Väldigt intressant besök i en moské idag! Vi fick gå upp på övervåningen till "kvinnornas avdelning". De kan tydligen inte be tillsammans. Där gick alla och var riktigt vackra i sina indiska(? såg det ut som) klänningar och fina håruppsättningar. Förstod inte riktigt vad det var, men något firade de. Inga män fick vara där eftersom de inte bar slöja. Det var lite av en upplevelse det hela!

Nu får det bli True Blood. Följer du inte den serien så borde du börja med det :)

Puss /N

RSS 2.0