Du borde tänka utanför dig själv

Du skapar regn, åska och storm. Du sveper fram som ett oväder och skadar omgivningen. En orkan som lämnar djupa sår.

Du måste lära dig att ge för att få något tillbaks. Du måste lära dig att den största kärleken fås genom att visa kärlek.

En kram kan betyda mer än ord. En omtanke eller ett förlåt kan rädda en vänskap.

Du måste lära dig att hela världen inte utgår från dig.

/N


Some people suck

Jag har aldrig varit med om en så fruktansvärt kass lärare tidigare. Jag har aldrig gäspat så många gånger på en lektion tidigare. När man inte längre förstod ett skit av vad hon babblade om så var det enda som fanns i tankarna: Hon suger.

Seriöst. Hon kan inte själv sitt ämne, pratar snabbt och osammanhängande så att folk inte ens hänger med på vilken religion hon snackar om för tillfället. Hon gick igenom en liten religion på en hel termin, medan hon tar de två största nu på två veckor. Ojdå..

Dessutom ringde hon upp mig och var sur över att jag inte var i skolan igår och höll min redovisning som jag skulle hållt förra veckan. Var redo då, men hon sköt upp det för mig för att hon själv dragit över på tiden. Nu skulle jag plötsligt redovisa när vi inte ens hade lektion, utan håltimme.
Vad jag stör mig på? Att jag är en såpass gammal människa att jag kan ta eget ansvar och att hon därför inte behöver jaga mig som en liten unge. Och framförallt att hon straffar folk för hennes egna problem och misstag.

Suger.

/N

PS.
Ska på Lionsmöte nu och snacka om Kenya för en massa människor. Ska bli väldigt roligt med tanke på att vi inte har någon aning om vad vi ska säga.

DS.

From Daaalarna to Göteboet

Så har man besökt Dalarna i helgen. Skumt att jag aldrig varit där tidigare när jag har släkt därifrån trakterna.. Var ju inte direkt som jag förväntat mig. Ni vet - Isbjörnar som brottas i den två meter höga snön och folk som dansar omkring i höga gröna strumpor med tofsar på.

(Nä, förlåt jag skojar bara. Fast trodde nästan att det skulle vara liite snö. Inte jättehärligt vårväder liksom!)

Nu är jag hemma igen alltså.. Kan inte komma ifrån den känslan av att det är tungt att komma hem. Skola, stress, ingen söt. Ska bli så skönt att ta studenten och komma härifrån! HAR FÅTT LÄGENHET ju :D Wohooo. Bara jobb som saknas. "Bara". Men ska antagligen på en intervju nästa vecka. Synd att det blir så dyrt.. Några hundra för att ta sig till Oslo för en intervju till ett jobb som inte alls e säkert att jag får. Jaja, kämpa bör man annars.. fattig blir man!

Gonatt /N

En lyckad kväll - nu och för några veckor sedan

Sitter här och återminns vår härliga utekväll för några veckor sedan. Det är så svårt att beskriva allt som hände och hur det kändes, men en verkllig upplevelse var det. Visst var vi taggade i början av kvällen också, men aldrig hade vi kunnat ana hur det skulle sluta. Att allt vi förutspått slog in och att O fick den bästa födelsedagen ever. Det var i alla fall vad hon sa och jag tror att hon uppriktigt menade det. För hur många leenden såg vi inte efteråt på varandras läppar. Helt otroligt lyckliga och det blir vi fortfarande bara vid blotta tanken på den där kvällen. Den kvällen då allt vände och inget var omöjligt att uppnå. Vi satte hela dansgolvet i gungning och blev inringade av lika exalterade människor som oss. Nu tänker jag inte skriva så mycket mer, för då blir hela inlägget till en utflippad text med beskrivningar som låter mer skrämmande än vad de egentligen är. I alla fall tycker O det. But know this people, I'm not exaggerating. Visst, det var ett tag sedan och jag har inte bloggat på SÅ länge, men var bara tvungen att skriva ner dessa obeskrivliga känslor innan de upphör att existera - vilket i för sig aldrig kommer att hända då båda vi två alltid kommer att påminna varandra om den här kvällen. ALLTID!

/ En uppvarvad S, som ikväll åtminstone nöjer sig med en mysig kväll hemma hos O med massor av intressanta ämnen att diskutera och avslutningen av millenium snart såklart. :)
 

Även en van talare kan misslyckas

Först och främst måste jag bara tipsa er om det nästan godaste jag smakat: Fazer Salmiakki. Himelskt gott!
Mamma köpte det. Hon känner mig alltför väl.. Blandning mellan choklad och lakrits. Så för er som gillar det, ni måste testa!

Hade nationellt prov i Svenska B både idag och igår. Igår höll jag mitt tal som jag förberett väl och kunde nästan utantill. I vanliga fall är det roligt att hålla tal och övertyga folk om något, men den här gången var det annorlunda. Jag vet inte om det har med ordet "nationella" att göra. Jag tror det. Man vet att ett enda litet misstag kan förstöra två års kämp och slit och dra ner betyget. Inte så konstigt att man blir rätt nervös.

Innan jag ställde mig framför alla kände jag mig självsäker, det här kommer gå bra. När jag pratat ett tag insåg jag att jag inte visste vad jag själv sa. Ord sprutade ur min mun och kunde inte hejdas. Jag insåg plötsligt att jag missat ett helt stycke och att det därför antagligen blev väldigt osammanhängande för de som lyssnade. Då började jag bli riktigt snurrig och nervös. Såg att läraren tittade på mina ben och började därför undra om jag stod konstigt. Tappade fokus totalt men försökte rädda det ändå. Jag kände mitt eget blod pumpa i hjärnan. Den skummaste känsla jag någonsin haft. Huvudvärken efteråt var värre än jag någonsin varit med om. Hjärnblödning?? tänkte jag.

De som lyssnade säger att det var bra. Men jag vet att jag hade kunnat göra det så mycket bättre och det är det som gör mig så förbannad på mig själv. Jag kan bättre. Jag är en hyfsat van talare. Har gått en kurs i retorik och pratat inför massa människor i vårt Kenya projekt. Det kan gå illa för även en van talare.

Uppsatsen idag gick iaf mycket mycket bättre! Jag älskar att skriva och ämnet var rätt intressant ändå att reflektera kring: Skilsmässor.

Nu drar jag till Stockholm. En bussresa på 6-7 timmar som ska bli väldigt rolig.. Ring gärna och underhåll mig ;)

Puss /N

Hoppas hoppas hoppas!

Vi liksom kanske får lägenhet ikväll.
Jag liksom kanske får jobb snart.

Jag liksom sitter och håller tummarna nu (okej, inte just nu när jag skriver) och hoppas hoppas hoppas.
Så svårt kan det väl inte vara?

Nu drar jag till käre Thai och gör en fin intervju som jag hoppas går bra. Känn ingen press, men hela betyget hänger på det här radioinslaget. Naaajs!

Puss /N



I upset you huh

Jag är inte illa? Jag är inte fy fan vad illa. Vad har jag gjort dig som är så illa? Jag är inte usch tvii och sviii helvete illa. Hur kan jag vara det? Men förlåt om jag är din usch tvii svii helvete och gör ditt liv jobbigt. Ska sluta med det.
Jag är inte upprörd. Aldrig upprörd. Hur kan du tro det?
Jag vill aldrig skrika. Hur kan du tro det?
Jag är den som flyttar här ifrån fort som fän. Det har du rätt i!

Vad händer imon?.. Måste till skolan så klart. Sen blir det rush med allt som ska hinnas med. Måste till morfar och skriva ut lite bilder, skriva talkort till svenska nationella och åka ääända till Kungälv för att göra en radiointervju. Good luck!

Puss /N

Ta det med en nypa salt

Jag fick testa en drog och blev fast. Den verkade spännande och fin från början, men visade sig vara något fult.
Jag blev fast i ett mörker och såg ingen väg ut. Besattheten tog över och drogen var det enda som lockade, trots dess baksidor: huvudvärk, magsmärtor, yrsel och begär. Natt och dag tog den över hela mig och gjorde mig till ett vandrande spöke. En kropp utan innehåll. Såg mig själv uppifrån och tappade kontrollen. Det fina var inget fint, men jag ville ha.

Jag tog mig ur mitt begär, men fick ett återfall. Ett år senare. Det högg till i mig vid blotta åsynen och jag ville krossa den i bitar, kasta den i havet och glömma. Glömma en sjukdom fulare än andra. Glömma något vackert som visade sig fult.

Om jag kunde radera skulle jag radera hela början. Jag skulle aldrig gått nära och gått med på att testa. Jag skulle aldrig fallit för lockelsen. Jag skriver detta för att må bättre och för att få er att förstå: det finns inget värre än okontrollerade begär. Testa aldrig droger.

Jag har aldrig tagit droger, missförstå mig rätt, men vem bestämmer vad som är en drog? Beroendeframkallande räcker för mig.


/N

Åh vad roligt!

Åh vad roligt att missa bussen så att jag måste vara på jobbet så sent!
Åh vad roligt att jag köpte för små skor!
Åh vad roligt att det enda stället där min storlek finns i hela Sverige är på Allum InterSport.
Åh vad roligt att jag måste dit och hämta dem! Alltid roligt att träffa idioter.

Åh vad jag är positiv just nu. Höhö.

Om ni är intresserade av våra fina Kenyabilder så ligger dom ute på facebook nu :)

Puss /N

Känner mig duktig och smått nördig..

Hej!

Idag har jag och Sofia varit väldigt duktiga. Stack iväg till Valhalla och simmade några längder. Men varför ska man jämt få kramp i lilltån när man simmar länge?... Livets djupaste fråga!

Och vad är det för skit med gitarren? Först dröjer det länge innan jag kan spela eftersom jag är i Kenya och så. Sen när jag är hemma är den ostämd och jag försöker stämma den själv = väldigt dumt. I förrgår köpte jag en stämmare och kunde därför spela lite igår. Men vad hände inatt? Jo, en sträng går av av sig själv. What the..? Jahopp nu kan man inte spela igen. Tar nog ett år innan jag lär mig grundackorden.. Höhö.

Jag är inte knäpp.. Men jag sitter och söker jobb en lördagskväll. Jag vill liksom ha ett liv efter gymnasiet, så det är därför! Ska upp i tid imorgon för att jobba och plugga så.. Liv!

Nä, nu ska jag lämna datorn.
Puss /N

PS: Har du inget snällt eller vettigt att komma med kan du lika gärna hålla käften och inte kommentera. Get it?
Ni andra får gärna kommentera :)


Mysig dag i staden

Ser suddigt eftersom jag suttit här så länge och letat lägenhet. Den vi ville ha gavs åt ett par istället. Vi blev riktigt besvikna eftersom det verkat på dem som att vi skulle få den. Dålig stil säger jag!

Haft en riktigt bra dag iaf. Inte pluggat alls! Var på stadsvandring med historian och fick veta historien bakom vårt kära Göteborg. Rätt intressant faktiskt! Visste du att staden varit inmurad med en 20 meter hög mur? Se där.
Efter stadsvandringen blev det lite mer stadsvandring med Thai. Inte någon historialektion då dock. Jag försökte upprepa det jag lärt mig, men av någon anledning stod det rätt still i hjärnan! Fick äntligen köpt en gitarrstämmare iaf, så nu kan jag börja spela igen.

Tips: Försök inte stämma din gitarr själv då du e nybörjare! :)

Puss /N

Där kvinnor inte existerar

Det finns vissa stunder i livet då jag inte längre kan hålla masken. Då allt brister och jag inte ens kan hålla ett falskt leende på läpparna. Då jag skiter i allt vad orden trevlig och lugn innebär. För det finns tydligen vissa människor på denna jord som inte har någon vett i skallen eller respekt för andra.

Jag vet inte om alla indiska män är sådana (vill inte dra alla över en kant), men har hört att vissas kvinnosyn inte är den bästa. Den här mannen föll under den kategorin i alla fall. Har aldrig känt mig så kränkt innan. Hur kan man titta två okända människor i ögonen och mena att de är värdelösa och inte lyssna ett skit på det (faktiskt riktigt vettiga) de har att säga? Bara döma dem som kvinnor utan värde.. Jag har inget emot invandrare, har ju vänner som är det, men när vissa kommer med sina idiotiska värderingar så är det inte längre okej. I Sverige kan man inte nervärdera någon totalt för att det är en kvinna. Helst inte någonstans i världen, men här är vi så ovana vid sådant.. Nu förstår jag hur jämställt det egentligen är i Sverige.

/N

Nathalie rekommenderar Gay-klubb

Gårdagskvällen var ju lite smågalen minsann. Blev förfest hemma hos en som heter Anna. Ida som också var där hade sitt favoritord till alla under kvällen som löd: "Drick!". Japp, hon vill se alla under bordet antagligen. Men det lyckades hon som tur är inte med.

Tillbringade för första gången i mitt liv en natt på en gayklubb. Anna och Ida sa att det var ett "sjysst ställe" så vi körde på det. tro mig, det var Sjysst. Så himla skönt att slippa en massa äckliga (och andra) killar efter sig. Annorlunda musik och skönt ställe helt enkelt. Jag och Edit kunde iaf konstatera att vi båda är helt säkra på vår läggning efter det där. Det var speciellt roligt att prata med en kille där som berättade om första gången han var där med sina kompisar och han inte "kommit ut" än. Han skämdes och vågade inte flörta med killar fastän han ville. Nu var han helt öppen och stolt över det och berättade hur han tände till som tusan om han såg en snygging där inne. Hehe ja, det är ju bra att såna krogar finns också. Helt klart.

Edits kommentar på vägen där ifrån: "Jag har aldrig dansat så jävla sexigt!"
Haha det klockrenaste jag hört! Hon menade att vi kunde släppa loss och inte riktigt bry oss för det var ju ändå inga killar där som var intresserade. "Dit går vi igen! Så jävla skönt och slippa dem ibland!" Jag håller med. Vi kanske inte dansade så himla sexigt om man tänker efter.... Men det var skönt att bara kunna gå ut och ha kul med kompisarna. Värt fler besök!

Puss /N

Ge mig lite vägledning istället för slumpen

Alltså inte för att klaga, men ibland är livet jävligt jobbigt och vill retas med en. Ibland hade det varit skönt med en karta som visar vägen och ett facit som berättar de rätta svaren. Det hade varit skönt att slippa kasta mynt och hoppas på att den rätta sidan visas. Det hade varit skönt att slippa satsa hela sin ekonomi på en häst för att sedan inse att den förlorade racet och man själv blir lämnad med ingenting. Ingenting förutom ett misslyckande. Varför ska det vara så svårt istället för lätt?



/N

Hurra hurra hurra

Vad är det för en dag, är det en vanlig dag? Nej det är ingen vanlig dag för det är någons födelsedag, HURRA HURRA HURRA.

Jag menar, någon måste väl vara född idag? Grattis till dig!

I morse sken solen och jag såg fram emot att kunna sitta ute och sola samtidigt som jag skulle plugga inför svenska nationella. Men nejnej, just då jag satt mig tillrätta där ute kom världens molntäcke och drog med sig en kyla så att armarna knottrade sig och jag var tvungen att bege mig inåt igen. Efter det försvann motivationen för att fortsätta läsa.

Ikväll blir det först musikal där Jennie är med och efter det blir det utgång med henne och hennes kompis Ida.
En fullspäckad kväll alltså jämfört med gårdagen då jag inte orkade pallra mig iväg nånstans alls utan myste framför TVn. Härligt det med!

Ha en bra dag.
/N


Solen skiner över staden

Shoppingdag.com

Det är mitt nya irriterande uttryck: Jag säger något.com hela tiden. Så kan det vara!
Hade en trevlig dag i staden med mamma och lillasyster. Det var lite jobbigt ändå med tanke på att jag var ute efter ett par jeans = omöjligt! De är för smala, för breda, för långa, för korta (hahaha gick du på den?..) osv. Och vad är det för skit med att alla jeans ska åka ner när man sätter sig på huk så att man visar halva rumpan? Inte okej.

Hittade tillslut ett par jeans iaf men de behövs sys upp, som alltid. Så kan det gå när man inte är längst i världen.
Nu måste jag iväg till moster som var snäll och skrev ut en massa exemplar av mitt CV på jobbet idag eftersom jag glömt det. Ska ju till Oslo imon och söka jobb och då är det en fördel att ha några CVn!

Solen skiner och himlen är blå. For your information.
Puss /N

Fem dagar utan bloggande?

Ojsan se där.. Det här är ju nästan rekord!

Bloggberoendet har blivit lite mindre. Men framförallt vill jag inte blogga när jag är i Stockholm hos Jonas. Nu är jag hemma igen iaf och det känns väl sådär. Jag reser runt så mycket nu för tiden och jag trivs grymt bra med det! Blir rastlös så fort jag kommer hem. Är lite trött på Göteborg och saker och ting här. Har man spenderat hela sitt liv på samma ställe så är det kanske inte så konstigt..

Fixade två visningar av lägenheter i Oslo som jag och Edit ska kolla på nu på torsdag när vi ändå åker upp för att söka jobb. Ett steg närmare målet! Det svåra verkar ju helt klart vara att hitta jobb, fastän alla säger att det är tvärtom. Inte så konstigt med tanke på att halva Sverige åker dit! Men man ska inte ge upp. Man får väl nöja sig med ett skitjobb till att börja med och sedan söka efter nåt bättre samtidigt som man bor där.

Min familj tyckte jag var knäpp när jag kom hem idag. Efter att ha varit borta i flera dagar så kom jag in, åt middag och sedan stack iväg igen inom en timme. "Men jag har ju så lite tid, livet är så kort. Jag måste ta vara på varje minut!" sa jag då jag skulle in till stan för att träffa Marielle och Jennie. Länge sen vi träffades ju!

Japp, nu orkar ni inte läsa längre så :D



Gonatt /N

RSS 2.0