Konsumera... Mindre!

Konsumera mera. Eller nej, vänta lite nu..
Konsumera mindre och rädda miljön. Så var det! Okej jag har fattat, vi behöver inte tjata om det i två veckor till.

Det är inte jättepopulärt att starta ett tre vekors projekt med att besöka Renova och kolla på sopberg. Andra dagen gav de oss varsin bok och sa att vi skulle läsa 40-50 sidor under lunchen och sedan ha ett seminarium på det. Ursäkta mig, men va!? Imorgon har vi dessutom ett andra seminarium. Bra att starta projektet med prov. Tack för den. Inte okej... Nathalie fick sitt lilla raseriutbrott.

Det som var intressant idag var att en tjej från Göteborg kom och berättade om en viss tid i hennes liv. Hon hade bestämt sig för att shoppingstoppa. På ett år skulle hon inte konsumera något, förutom på second hand om det behövdes något till barnen. Riktigt häftigt att hon iaf nästan klarade det helt! Hon köpte någon pizza liksom..
Har insett hur sjukt mycket onödiga grejer vi lägger pengar på. Men samtidigt är det nog svårt att få ett stopp på det hela. Det är ju en vana sedan födseln. Vi har alltid fått prylar och kläder liksom. Och tänk alla gånger man lägger pengar på fika, bio och liknande. Sådant kostar självklart mycket pengar, men skadar framförallt miljön. Värt att fundera på!
 


Puss /N

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0